Лечебният сок от бреза се използва при редица здравословни проблеми,

...
Лечебният сок от бреза се използва при редица здравословни проблеми,
Коментари Харесай

Подагра и артрит се лекуват и със сок от бреза

Лечебният сок от бреза се употребява при редица здравословни проблеми, в това число кожни заболявания, артрит и ревматизъм

Лечебният сок от бреза е потребна напитка, която оказва помощ при редица здравословни проблеми, в това число кожни заболявания, артрит, подагра и ревматизъм. В него се съдържат доста витамини, изключително витамин С, органични киселини, биологично дейни субстанции, ароматни и дъбилни, както и минералите калий, калций, магнезий, манган, натрий, мед и исполин. Съдържащите се в него растителни хормони и фитонциди, които унищожават микробите, го трансформират в мощен естествен имуностимулатор. Полученият свеж сок от бреза съдържа към 2% захар и лекува камъни в бъбреците, главоболие, язва, кашлица, бронхит, артрит, ревматизъм.

Отварата и настойките от листата или пъпките са великолепно диуретично средство при заболявания на пикочо-половата система и бъбреците, както и при холецистит. От пъпките се подготвя етерично масло, което се употребява в медицината и парфюмерията. Тинктурата от брезови реси е потребна при сърдечни заболявания, язва на стомаха и гастрит. Свежата брезова кора лекува циреи, а таблетките от нея – деен въглен, се употребяват при заболявания на червата и стомаха.

Полезният сок от бреза, като се изключи че оказва помощ при редица заболявания, в това число артрит и ревматизъм, също так почиства организма от отрови, усъвършенства настроението, подтиква обмяната на веществата, облекчава признаците на климактериума при дамите и се бори с импотентността при мъжете.

В дерматологията, козметиката и при детоксикация на организма се употребява сок от бреза, който лекува пъпки, дерматити, екземи, а по този начин също понижава отока на краката и целулита.

Отварата от брезови листа заздравява и подхранва косата, придава ѝ искра и я избавя от пърхот, а също така лекува разнообразни кожни заболявания и облекчава болките при ревматизъм и артрит.

Изтичането на сок от бреза става пролетта и продължава едвам една-две седмици. Добивът се прави от дръвчета, които имат дебелина на стеблото по-голяма от 30 сантиметра. Пробива се дупка на височина, колкото е шишето, което ще се цялостни, дълбока 4-5 сантиметра. В нея се напъхва тръбичка, на която другият край се слага в шишето. Самото пълнене продължава към 2–3 дни за едно двулитрово шише, след което е значимо дупката да се запуши добре.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР