Лазанята е един от начините да кажем на някого колко

...
Лазанята е един от начините да кажем на някого колко
Коментари Харесай

Лазаня Болонезе в йенска тавичка

Лазанята е един от методите да кажем на някого какъв брой го обичаме

Необходими Продукти

● кайма - 70 - 30 - 500 г примес
● моркови - 2 бр.
● лук - 1 глава
● лютеница - 1 бурканче
● кашкавал - 300 г
● кори за лазаня - 500 г
● подправки - сол, черен пипер, босилек, риган, червен пипер
● олио - 50 мл

ЗА БЕШАМЕЛ


● прясно мляко - 1 л
● масло - 125 г
● брашно - 300 г
● олио - 20 мл
● сол - 1 щипка
● бял пипер - 1 щипка
● индийско орехче - 1 щипка

Начин на подготвяне

Обелете и почистите лука и морковите и ги настържете на едро ренде. Загрейте олиото и запържете лука и морковите до омекване. Размесете каймата в малко вода и я прибавете към зеленчуците. Доразбийте с тел, с цел да стане на трохи. Когато е добре запържена, поставете лютеницата, овкусете с подправките, долейте малко вода и оставете да къкри на спокоен огън, до момента в който се сгъсти.

Когато е подготвен, го дръпнете от котлона и на негово място поставете различен съд, в който ще готвите Бешамела. Капнете на дъното малко олио и поставете маслото да се разтопи. След това прибавете брашното и го пържете, до момента в който замирише прелестно. Накрая поставете млякото, овкусете с подправките и бъркайте, до момента в който се сгъсти.

Щом и Бешамелът е подготвен, е време за сливане на лазанята. На дъното на йенска тавичка поставете малко Бешамел, кори за лазаня, малко Болонезе, по избор може да сложите кашкавал, както направих аз, и още малко Бешамел. Така редувайте, до момента в който ви свършат продуктите.

Накрая завършете с Бешамел и сложете да се запече за към 30 мин в загрята на 190 градуса фурна. Щом това време изтече, извадете лазанята, поръсете щедро с настърган кашкавал и допечете за още 10 минути до прелестен златист тен или до момента в който кашкавалът леко се разтопи - както предпочитате.

Поднесете лазанята Болонезе още топла с чаша бяло вино.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР