Лавиния Фишър- първата жена сериен убиец в САЩ. Лавиния Фишър

...
Лавиния Фишър- първата жена сериен убиец в САЩ. Лавиния Фишър
Коментари Харесай

Лавиния Фишър- първата жена сериен убиец в САЩ

Лавиния Фишър- първата жена сериен палач в Съединени американски щати. Лавиния Фишър е родена през 1793 година в пристанищния град Чарлстън, Южна Каролина. Фишър е фамилното име на брачна половинка й. Според една версия родителите й са били плебеи, а съгласно друга- Лавиния е щерка на образовани и авторитетни американци, само че на 15 години остава сираче. Малко по- късно тя се среща с Джон Фишър.

Поддръжниците на втората версия считат, че сред Лавиния и Джон е зародила спекулация след среща, проведена от техните богати родители. След сватбата младоженците почнали да се занимават с хотелиерство.

През 1820 година семейство Фишър отваря хотел “Шеста миля ” наоколо до Чарлстън.

След известно време обаче пасажерите, които минавали по тази права, почнали да изчезват. Оказало се, че двойката проучвала какво работят пътуващите и отсядащи в хотела гости, след което Лавиния им поднасяла токсичен чай с олеандър. Жертвите умирали съвсем незабавно и постоянно в съня си, а в случай че това не се случило, те били упоявани и убивани по-късно. 

Красивата госпожица постоянно обръщала внимание на мъжете. Ако били богати, наложително им сервирала чай с олеандър. След това мъжът й се промъквал в стаите им и ги ограбвал.

Оцелелите документи от следствието по този случай демонстрират, че в мазето на хотела  са открити “множество трупове ”

Твърди се, че в мазето са открити голям брой уреди за изтезаване и умъртвяване на жертвите.

 Свидетелства, описващи сходни подиуми, е дал единственият оживял посетител – Джон Пийпълс.

Неговата история на оцеляването е следната – той дошъл късно вечерта в хотел “Шеста миля “ и желал да пренощува там. Първоначално домакините му споделили, че няма по какъв начин да го настанят, тъй като няма свободни стаи, само че той въпреки всичко останал да вечеря там. Докато вечерял, той бил в компанията на собственичката на хотела и ѝ разказал, че е спечелил добра сума по отношение на бизнеса си. След това ненадейно се намерила стая за него, а приветливата стопанка му сервирала чаша чай. Мъжът, за негово благополучие, мразел чая и с цел да не обиди домакинята, незабелязано излял наличието на чашата в най-близката саксия. През нощта той бързо съжалил за своята искреност, тъй като решил, че в тези бурни времена би трябвало да внимава. Въпреки че се опитвал да остане безсънен, се унесъл, след което се събудил и с смут открил, че леглото му, под действието на някакъв чудноват механизъм, се спускало към пода.

Изобретиха жива кожа за роботи, която се самолекува

Джулия Тофана- дамата, която токсини 600 мъже

Мъжът скочил през прозореца и отишъл в полицията, където алармирал за това, което му се е случило. Това предиздвикало управляващите да извършат претършуване на хотела. Полицията разкопала територията към хотела и разкрила лабиринт от скрити проходи. Били открити предмети, принадлежащи на десетки посетители, механизъм за отваряне на подовите дъски под леглото и голям брой човешки остатъци.

Лавиния и брачният партньор ѝ са обесени по обвиняване в обир. Все още на тези места на туристите се споделя смразяваща легенда за съпрузите фанатици и булката, която отишла на бесилото в сватбената си рокля. Да, вярно прочетохте. Преди изтезанието тя облича сватбената си рокля с вярата, че някой ще изиска да се ожени за нея, с цел да я избави от гибелта. 

Последните й думи били: “ ”Ако някой от Вас има известие за дявола, ще го предам ”.

 

Лавиния Фишър- първата жена сериен палач в Съединени американски щати

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР