Лавина блокира след полунощ линейка и три коли по пътя

...
Лавина блокира след полунощ линейка и три коли по пътя
Коментари Харесай

Лавина блокира линейка и три коли край Пампорово

Лавина блокира след среднощ кола за спешна помощ и три коли по пътя сред Пампорово и Смолян. Около 100 кубични метра сняг са се свлекли от скалите на основния път в региона на манастирския комплекс „ Св. Пантелеймон “ по пътя от Пампорово към Смолян. Вследствие на голямата маса сняг три коли измежду тях и кола за спешна помощ са били блокирани на пътя.

" Линейката е пътувала от Чепеларе за Смолян, когато се изсипва лавината и в клопката на падналия сняг попадат още три коли. За шанс напълно наблиза е била снегопочистваща техника и незабавно е почнало почистване, за 20 минути са освободени колите, колата за спешна помощ и пътя. Няма потърпевши хора ", сподели заместител регионалният шеф Андриян Петров.

Снежната завивка по високите места в района и в Пампорово е сред 130 -150 м. Само новият сняг от миналата нощ в региона е сред 30 и 60 см. Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа и обитаеми места в региона без ток, нито сигнали за бедстващи хора. Заради повреда без ток останали единствено на трафопоста на язовир " Цанков камък ", сподели Петров.

Остават рестриктивните мерки за товарни коли над 12 тона за проходите Рожен, Печинско и Превала.
Условията за ски на Пампорово и Мечи чал са съвършени, оповестиха от курорта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР