Латвийският външен министър Кришианис Каринш призова Великобритания да преразгледа въпроса

...
Латвийският външен министър Кришианис Каринш призова Великобритания да преразгледа въпроса
Коментари Харесай

Латвия съветва Великобритания да върне наборната служба

Латвийският външен министър Кришианис Каринш прикани Англия да преразгледа въпроса за възобновяване на наборната военна работа и въвеждането на модел на " тотална защита ", като това би могло да помогне да се противодейства на съветската експанзия. Той съобщи това пред английския вестник " Сънди Телеграф "

Според Каринш, Лондон би трябвало да обмисли опцията да последва образеца на Латвия, която, задължавайки всички физически здрави мъже да преминат 11-месечна военна работа.

" Силно бихме предложили това ", съобщи Каринш пред в. " Сънди телеграф ". Той добави, че Латвия работи по система, наречена " тотална защита " , включваща всички елементи на гражданското общество, като акцентира нуждата от обмисляне, образование и доставяне, за да се направи това очевидно за руснаците и да се предотвратят възможни империалистически упоритости.

Според Каринш е " неизбежно ", че Англия би трябвало да усили разноските си за защита до 3% от Брутният вътрешен продукт . Това стана предмет на полемики, откакто министърът на защитата Грант Шапс прикани за това нарастване, макар че премиерът Риши Сунак изрази предпочитане разноските за защита да бъдат нараснали до 2,5% от Брутният вътрешен продукт, когато икономическите условия разрешат.

Въпреки тези апели, през януари министърът на въоръжените сили Джеймс Хепи отхвърли концепцията за въвеждане на наборна военна работа във Англия при положение на спор с Русия, като акцентира, че Лондон има проекти за активизиране на доброволци, само че не се обмисля връщането на наборната работа.
 Англия тества несполучливо ракетната си система за нуклеарно въздържане
Англия тества несполучливо ракетната си система за нуклеарно въздържане

Ракета се е разрушила в океана покрай подводницата, от която е била изстреляна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР