Латвийският парламент разреши на бизнеса да уволнява работници, които отказват

...
Латвийският парламент разреши на бизнеса да уволнява работници, които отказват
Коментари Харесай

В Латвия бизнесът може да уволнява работници без ваксини

Латвийският парламент позволи на бизнеса да уволнява служащи, които отхвърлят да се имунизират против COVID-19 или да бъдат изпратени на отдалечена работа, заяви " Ройтерс ".

Около 61% от пълнолетните латвийци са изцяло имунизирани при приблизително над 75% за Европейски Съюз.

Новият закон, гласуван в четвъртък, разрешава на работодателите да отстранят неимунизираните, без да им заплащат, в случай че те отхвърлят да се имунизират или пък, в случай че е допустимо, да работят от у дома. Фирмите могат да уволняват чиновници, в случай че те не се имунизират до три месеца след отстраняването им от работа.

Новите правила влизат в действие от 15 ноември, когато изтича наложената национална карантина. Изключение е направено единствено за хора, които не могат да се имунизират по медицински аргументи.

Десетки милиони американци, които работят в компании с по над 100 души личен състав, ще би трябвало до 4 януари да бъдат изцяло имунизирани или да се тестват всяка седмица. Това гласят нови правила, публикувани от държавното управление на Съединени американски щати. Новите условия ще обиден към 84 милиона чиновници на междинни и огромни компании, въпреки че не се знае какъв брой от тях не са имунизирани.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР