Латвийският министър на финансите Арвилс Ашераденс предложи изменения на закона,

...
Латвийският министър на финансите Арвилс Ашераденс предложи изменения на закона,
Коментари Харесай

Латвия планира да дава на Украйна коли на пияни шофьори

Латвийският министър на финансите Арвилс Ашераденс предложи промени на закона, който да разреши иззети при шофиране в нетрезво състояне коли да се подаряват на Украйна, пишат локални и други рускоезични медии.

Практиката е те да отиват на търг, нормално на ниски цени (тъй като първична не се задава, а купувачът може да оцени автомобила единствено отвън). Освен шофирането в нетрезво положение (при централизация над 1.5 промила), причина за лишаване на транспортното средство може да е отвод да се направи тест за опиати.

Интересът на търговете е огромен: всеки поискал може да се снабди с автомобил, в случай че предложи най-високата цена. При това системата не е създадена особено за пияни водачи, а да вземем за пример за ликвидация на остаряло държавно имущество.

В изявление за LTV обаче ръководителят на Държавната организация за приходите Иева Яунземе, че законът ще помогне да се усили размерът на помощта за Украйна, написа латвийската версия на балтийската платформа Delfi. Тъкмо организацията на Яунземе дава отговор за иззетите коли.

Рига,, разгласи по-рано, че ще трансферира на Украйна портативни системи за противовъздушна защита Stinger, безпилотни самолети и два хеликоптера Ми-17. Според Министерството на защитата на Латвия общият размер на военната помощ, предоставена от Латвия на Украйна, съвсем е достигнал 370 млн. евро., а филантропичната помощ е в размер няколко милиона.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР