Лъскавата творба от 22 страници преразказва основните моменти от живота

...
Лъскавата творба от 22 страници преразказва основните моменти от живота
Коментари Харесай

От комик до лидер на нацията: Житейската история на Зеленски, разказана в нов комикс

Лъскавата творба от 22 страници преразказва главните моменти от живота на украинския президент. Автори са TidalWave Comics, предава Reuters.

.
Източник: Reuters

Свежата творба споделя за това по какъв начин в студентските си години Зеленски се занимава с театрална активност, играе фиктивен президент в телевизионния сериал „ Слуга на народа “, а през 2019 година в действителност идва на власт, обещавайки да постави завършек на войната с подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна. Той няма политически опит, когато встъпи в служба като шести президент на страната.

„ Кой е той? Какво го движи? Защо той е верният водач за Украйна сега? Това бяха въпросите, които ме интересуваха, когато започнах своето изследване “, споделя писателят Майк Фризъл.

.
Източник: Reuters

Илюстрациите към комикса са нарисувани от художника Пабло Мартинена, които преди този момент е проектирал сходни творби за Дейвид Бекъм, Нелсън Мандела и Доналд Тръмп.

„ Това произведение значи доста за мен заради моята връзка с Украйна, поради бабите и дядовците ми. Исках да употребявам тази естрада освен, с цел да опиша история, само че и да направия подаяние за добра идея “, споделя Дарън Дейвис, представител на TidalWave Comics.

Част от приходите от продажбата на комикса ще бъдат дарени на Международния комитет на Червения кръст.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР