Лаптопите на база Ryzen 5000 ще посрещнат нуждите на геймъри

...
Лаптопите на база Ryzen 5000 ще посрещнат нуждите на геймъри
Коментари Харесай

Бързи лаптопи с Ryzen 5000 излизат на пазара


Лаптопите на база Ryzen 5000 ще посрещнат потребностите на геймъри и експерти
(снимка: AMD)

Нови преносими компютри с мобилни процесори Ryzen 5000, основани на Zen 3 архитектура на изчислителните ядра, се чакат на пазара, заяви AMD през днешния ден на CES 2021 взаимно с сътрудници производители на районен съд .

Мобилните чипове Ryzen 5000 ще обезпечат най-високите равнища на продуктивност и дълъг живот на батерията за геймъри, основатели на наличие и експерти, подчертаха от компанията. Лаптопи с Ryzen 5000 се чакат от огромни производители като Asus, HP и Lenovo още през първото тримесечие на 2021 година
още по тематиката
AMD разгласи и линията мобилни процесори Ryzen Pro 5000 сигурно от корпоративен клас за бизнес консуматори. През цялата 2021 година компанията чака да се появят над 150 модела ноутбуци за бизнеса и домашните консуматори, основани на Ryzen 5000.

Новата гама процесори включва високопроизводителни H- и ултрамобилни U-серии чипове. В горната част на продуктовата линия Ryzen 5000 чиповете от Н-серия съдържат до 8 ядра Zen 3 ядра и 16 влакна. На върха в продуктивността са процесорите от HX серия, до момента в който HS са проектирани за по-тънки и леки портативни компютри.

Процесорът Ryzen 9 5980HX, в частност, обезпечава до 23% по-висока еднонишкова продуктивност и до 17% по-висока многонишкова продуктивност, спрямо предходното потомство, което го прави съвършен за гейминг преносими компютри и ноутбуци за експерти, разясни AMD.

За всеобщите консуматори, на които е нужна по-голяма подвижност, U-серията процесори Ryzen 5000 обезпечава баланс сред мощ и успеваемост. Новият чип Ryzen 7 5800U предлага до 16% по-висока еднонишкова продуктивност и до 14% по-висока многонишкова продуктивност, спрямо предходното потомство, както и до 17,5 часа живот на батерията при общо прилагане и до 21 часа възпроизвеждане на филми с едно зареждане.



Очаквани на пазара през първата половина на 2021 година, мобилните процесори Ryzen Pro 5000 оферират функционалности за сигурност от корпоративно равнище, дружно с новаторски пластове отбрана на равнище силиций, Оценка за съвместимост и платформа, поради наложилата се като процедура отдалечена работа на чиновниците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР