Лампедуза: Хаосът в островния епицентър на европейската мигрантска криза „дезинфекциран“ за посещение на лидерите

...
Това, което открихме, докато разглеждахме централния кей на пристанището и
Коментари Харесай

Това, което открихме, докато разглеждахме централния кей на пристанището и приемния център във вътрешността, беше нещо като алтернативна вселена.< /p>

В събота стотици мигранти се бяха наредили на опашка на дока, докато техните лодки и скърцащи кораби пристигнаха в пристанището.

В неделя не намерихме никого.

В в приемателния център, известен на местно ниво като „горещата точка“, открихме местни работници да метат терена и да събират отпадъци.

Значително е, че броят на мигрантите, настанени в центъра, е значително намален.

Италианската Джорджия Мелони казва на ЕС в преговорите за кризата в Лампедуза, че има „отговорност“ да помогне за справяне с притока на мигранти

След дни на хаос островът имаше са дезинфекцирани до известна степен.

Мелони отговаря на въпрос от Sky News

Това беше разбираемо от съображения за сигурност.

Приемателният център има формален капацитет от 400, но имаше над 3000 на мястото в събота.

На един етап мигрантите се бориха да си излязат, тъй като се оплакваха от глад, пренаселеност и несъществуващи хигиенни условия.

Представяне на такива сцени на г-жа фон der Leyen и г-жа Meloni биха били неприемливи - със сигурност за техните екипи по сигурността.

Но когато казаха на пресконференция, че трябва да пътуват до Лампедуза, за да разберат по-добре проблемите, се чудехме дали ще получат пълната информация история.

Прочетете повече:
Новородено бебе намерено мъртво на лодка с мигранти
Стармър отхвърля „глупости“ твърдения относно плана за имиграция

Президентът на комисията каза: „За мен е много важно да съм тук заедно с вас.

„Местната общност продължи да прави всичко възможно, за да подкрепи мъжете, жените и децата, които стигнаха до острова.“< /p>

Това бързо повторно въвеждане на контрол доведе до изумителен контраст и предполага, че италианските власти наистина имат капацитета да настанят временно и да обработят хиляди мигранти на Лампедуза и други крайбрежни общности.

Какво е в спорът тук е отговорност и цена.

Изображение: Приемателният център беше силно пренаселен в събота

Г-жа Мелони беше ясна в забележките си, че Италия не трябва да поема цялата тежест на миграцията и убежището в ЕС.

„Ако не работим сериозно всички заедно за борба с незаконните напускания, броят на това явление ще завладее не само граничните страни, но и всички останали“, каза тя.

Италианският лидер може да смекчи позицията си срещу ЕС, откакто дойде на власт, но тя все още се застъпва за "ефективна" морска блокада на северноафриканското крайбрежие.

Освен това, тя иска ЕС да изковава споразумения със страни на произход, които позволяват бързото репатриране на мигранти.

Това, което тя получи от г-жа фон дер Лайен, беше план за действие на ЕС от 10 точки, който изглеждаше лек по отношение на конкретни подробности.

Подобно на британските политици, президентът на комисията наистина говори за „безмилостните“ и „брутални“ контрабандисти и престъпни банди, които тя обвини за транспортирането на хора до Лампедуза.

Но контрабандистите и бандите са лесна мишена.< /p>

Европейските лидери (включително британските) знаят, че бандите обслужват почти неограничено търсене на безопасност, сигурност и по-добър живот за мнозина в Африка и Близкия изток.

Да се ​​направи нещо по въпроса ще отнеме много по-дълъг и по-всеобхватен план за действие.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР