Лакомства за семейни рецепти – винаги е вкусно. И не

...
Лакомства за семейни рецепти – винаги е вкусно. И не
Коментари Харесай

Пирожки с горски плодове в тигана

Лакомства за фамилни предписания – постоянно е вкусно. И не тъй като с течение на времето пропорциите в тях се довеждат до точността, а тъй като паметта е жива в тях. Все отново всеки ще има мемоари, свързани с ръцете на баба и с творенията на тези ръце. Пирожки: какво може да бъде по-вкусно?!

Тази рецепта за пържени пирожки се отнася съответно за тези, за които споделят: „ Баба ”, „ Майка ”, „ Семейство ” … Тестото е просто, само че това е удивително: не се, губи времето. Особено значимо: не пълнете тестото с брашно, то би трябвало да е като гъст мед. Това е тайната на изключителната мекост!

Тестото на кисело мляко е универсално и минава с безусловно всяко пълнене. Лято в двора – плодове в насипно положение, с тях ние предлагаме това време да се готви пирожки. Единственият съзнателен миг е формоването на пирожки за тесто. Ако извършите това бързо и не забравяйте непрекъснато да напръскате ръцете си с брашно, всичко ще върви безпрепятствено.

Съставк

Кисело мляко 400 мл
Захар 1,5–2 с. л.

Сол 0.5 ч.л.
Сода 1 ч.л
Масло 1 член л.

Пшенично брашно 350-400 гр
Плодове 400 г

Подготовка

1. За тестото просто смесете всички съставки, като се изключи плодовете, в дълбока купа. Ще получите дебела маса (по-дебела от палачинките), само че не задоволително плътна, с цел да го замесите с ръцете си.

2. В едната си ръка сложете малко брашно, сложете супена лъжица върху дланта си с върха на плаващото тесто. Сложете малко плодове в центъра. Изплакнете пръстите на другата ръка и бързо стиснете ръбовете. Веднага поставете пирожките на тиган, нагорещен с масло.

3. Няма значение дали повърхността на пирожките не е твърда и има пропуски. Вече в тигана деликатно коригирайте продукта. Изпържете на междинна топлота под капака за към 3 минути от всяка страна. Поставете готовите пирожки на хартиена забрадка, тъй че непотребното масло да се всмуква, по-късно, без да чака да се охлади, да сложите в тенджера с похлупак.

От горните съставки ще получите към 12-14 пирожки. Вкусът му е най-хубав, когато е парещ, с мляко, айрян или кисело мляко.

Споделихме рецептата с вас – споделяте я в обществените мрежи с приятелити си!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР