Лъки на режисьора Джон Каръл Линч - последният филм с

...
Лъки на режисьора Джон Каръл Линч - последният филм с
Коментари Харесай

Лъки на Джон Каръл Линч открива Со Индипендънт

" Лъки " на режисьора Джон Каръл Линч - последният филм с паметния артист Хари Дийн Стантън, който ни напусна на 15 септември, открива осмото издание на първия у нас конгрес на самостоятелното кино - " София Индипендънт филм фестивал " /. Прожекцията е довечера от 19.00 ч. в кино " Люмиер Лидл ".

В функциите са и Дейвид Линч, Рон Ливингстън, Ед Бегли Младши, Том Скерит и други. Филмът отдава респект на изключителния човек и създател, оставил паметен спомен у всички фенове на стойностното американско кино.

В програмата на " Со Индипендънт " - до 5 ноември, са над 90 игрални, документални и късометражни кино лентата. Прожекциите са в кино " Люмиер Лидл ", " Одеон ", " Влайкова ", G8, Дома на киното и " Евросинема ".

За първи път на фестивала ще има конкурс в три категории - игрално, писмено и късометражно кино. Заглавията ще прави оценка 7-членно интернационално жури с ръководител Лорън Хамъндс от програмния екип на влиятелния " Трайбека филм фестивал ", Ню Йорк. Ще бъдат връчени награди за най-хубав игрален и документален самостоятелен филм и за най-хубав български късометражен филм.

Сред 10-те кино лентата от целия свят в игралния конкурс са " И след това светлина " на Константин Божанов, продуцираният от Мартин Скорсезе " Място има за всички ", с премия за сюжет от " Трайбека ", и " Аляска в рокля ", с номинация за постановка от Нюйоркските награди " Готъм ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР