Лакатушенията в Пловдив продължават и ситуацията около дострояването на “Колежа

...
Лакатушенията в Пловдив продължават и ситуацията около дострояването на “Колежа
Коментари Харесай

Обрат: Илиян Филипов дава “Колежа” на приемателна комисия на 31 март

Лакатушенията в Пловдив не престават и обстановката към дострояването на “Колежа ” се трансформира с всеки минал ден. Вчера по здрач стана ясно, че новосформираната комисия за строителството на стадион " Христо Ботев " не е взела решение за сключване на възлагателно писмо към строителя на обекта за действия на стойност 5 милиона и 353 хиляди лв., обезпечени от бюджета на Община Пловдив за 2023 година, за довършването на оборудването на първи стадий.

Само няколко часа по-късно обаче притежателят на ПИМК - Илиян Филипов, е декларирал пред 7/8 TV, че връща техниката на “колежа ” и, че на 31 март ще издаде стадиона за приемателна комисия.

Ето и цялостното изявление, което беше публикувано в няколко медии през последните часове:

„ Имах ангажимент към Зингаревич и го изпълних. В първата година събрах мои другари предприемачи и помогнахме финансово за издръжката на тима. За това време стадионът трябваше да е подготвен. Получихме плановете на 7 ноември 2022 и оттогава работим на цялостни оборити. Разчетите са на 31 март да издам стадиона за приемателна комисия. Всичко е разисквано. Всички забележки са отстранени на 100%. Да не приказваме, че част от тях са от предходния строител.

Не знам за какво на една конференция се чудеха какво да намерят, с цел да не се построи стадиона. Ако желаете нещо да не се случи създайте комисия. Комисията споделя ние не би трябвало да съставим възлагателно писмо, а тя имз подобен ангажимент- в точка 2 на решението на Общински съвет гласи, че всички актове, протоколи и възлагателни писма по строителството са обвързване на комисия, формирана от кмета с ръководител Тошко Тодоров. Аз съм поел анагажимент към Зингаревич и ще го извърша. Говорих с моите адвокати – какво бих изгубил – това са тези 5 милиона.

Ясно споделям аз съм ботевист връщам всички на стадиона. Напук на хората, които желаят да не се построи стадиона, аз ще го завърша.

Един от тях е Борис Гиздаков – той не желае да стане стадиона. Той през днешния ден персонално е твърдял, че не би трябвало да се дава възлагателно писмо. Като какъв беше той в комисията? Колкото и да желае Гиздаков да не стане стадиона и да пречи аз споделям - стадионът ще е подготвен на 31 март. Гиздаков не желае Ботев да одобри Левски на Колежа. Виждам опасност, че в случай че Зингаревич си тръгне отиваме в А- районна група и по тази причина Колежа ще бъде подготвен на 31 март тази година. “

Предвид динамичността на ситуацията не е несъмнено дали няма да има нова смяна в развиването на нещата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР