Лъчезар Шумков и Йоана Бояджиева дадоха най-силните постижения на турнира

...
Лъчезар Шумков и Йоана Бояджиева дадоха най-силните постижения на турнира
Коментари Харесай

Шумков и Бояджиева с най-добри постижения в Стара Загора

Лъчезар Шумков и Йоана Бояджиева дадоха най-силните достижения на шампионата по плуване на дребен басейн " Руси Русев " в Стара Загора. В деветото издание на конкуренцията, проведена от ПК Траяна, локалната община и със съдействието на БФПС, взеха присъединяване 212 състезатели от 24 клуба.

Лъчезар Шумков от столичния Спринт записва най-хубаво достижение на шампионата, финиширайки на 100 м бруст за 1:00,93 мин.

14-годишната Йоана Бояджиева от различен софийски клуб – Олимпия, бе с най-силния резултат по точковата таблица на ФИНА, плувайки 400 м св. жанр за 4:23,76 мин.

Нейният отбор оглави класирането по медали – 44, 20 от тях златни.

Състезателите с най-хубави времена от всяка възрастова група и пол бяха наградени с плакети парични награди и дарове от спонсорите.

Турнирът бе в четири възрасти – най-малките са родените през 2009 година, а най-големите са мъже и дами.

Актрисата Койна Русева – щерка на Руси Русев – треньор, активист и една от значимите спортни фигури на Стара Загора и в чиято памет се провежда конкуренцията, връчи част от наградите.

„ Поради комплицираната конюнктура, естествено беше да имаме огромни компликации с организирането и финансирането на шампионата, само че нито за миг не ни е минавала мисълта за отсрочване.

Изказваме благодарности на всички сътрудници и спонсори, които ни поддържаха в това начинание, а точно Община Стара Загора, Delfina, Arena и Болид ООД “, съобщи Стефан Вачев – старши треньор на Траяна.

„ Гледаме напред и се надяваме да създадем следващата година юбилейното 10-о издание на шампионата по атрактивно и притегателно за всички мощни плувци. Благодарим и на всички сътрудници и тимове които взеха присъединяване “, добави Вачев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР