Лабораторията за изследване на COVID-19 в Пловдив може да е

...
Лабораторията за изследване на COVID-19 в Пловдив може да е
Коментари Харесай

Пловдив ще има лаборатория за COVID-19 след не по-малко от 14 дни

Лабораторията за проучване на COVID-19 в Пловдив може да е подготвена след към две седмици, стана ясно след днешното съвещание на локалния действен щаб. Градът е един от тези, за които се счита, че има потребност от личен център за проучвания на заболели със признаци. Вчера бе обявено, че в Пловдив и региона към 200 индивида са сложени под карантира и наблюдаване. Все още на територията на втория по величина град в България няма записана позитивна проба от ковид. 

Лабораторията за ковид в Пловдив  най-вероятно ще бъде позиционирана до Инфекциозната болница в града, оповестиха " Трафик нюз " и " Пловдив 24 ". „ Задължителна е такава лаборатория в Пловдив. Необходими са няколко неща – къде тъкмо да е тя, какво ще би трябвало като съоръжение, личен състав, доставка за китове и защитни дрехи. Изясняваме от през вчерашния ден и имаме насоки за дейности. Има две благоприятни условия, само че териториално, евентуално ще бъде на площта на Инфекциозна болница – по-лесно да бъде обслужвана и проведена по най-хубавия метод ”, съобщи изп. шеф на УМБАЛ „ Св. Георги ” проф. Карен Джамбазов.  Той добави, че ще изиска от министерството да се  разкрият спомагателни кревати и опцията да се доставяме бързо с съоръжение, без да се  ползва Закон за обществените поръчки.  Според него новата лаборатория може да проработи най-рано до две седмици.

За да се разкрие лабораторията са нужни закупуването на инсталация, вентилационна система,  защитни загради за предотвратяване на пробите. Ще би трябвало и  технологично време, за което ще е нужно към две седмици.  Персоналът в лабораторията също би трябвало да се образова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР