“Labor et patientia omnia vincunt. Латинска сентенция. Означва – Трудът

...
“Labor et patientia omnia vincunt. Латинска сентенция. Означва – Трудът
Коментари Харесай

Търпение му е майката, левскари!

“Labor et patientia omnia vincunt ”. Латинска поговорка. Означва – Трудът и търпението побеждават всичко. Мога да ви кажа и още една - Si vis vincere, disce pati. Означава - Ако искаш да побеждаваш, научи се на толерантност.

Търпение и работа. Това би трябвало да е мотото в Левски сега. Търпение, което някои почитатели, най-много тези онлайн в обществените мрежи, очевидно нямат. Онези на трибуните имат. Там са и стоят, и поддържат. Там са постоянно, а близо 10 години търпят. Търпят без трофеи, тръпят без купи, търпят загуби. А тези другите не търпят, само че и не поддържат.

Това е за тези, които нямат самообладание.

Левски има 14 нови футболисти. Трима от тях дойдоха последните 3 седмици. Преди това пристигнаха в друго време още 11. Левски има нов треньор, който не е вълшебник. Но е трудолюбив, схваща играта и желае да се потвърди. Треньор, който завари тим, който не се познаваше и си нямаше разбиране от тактичност, от заучени положения. Защитата беше разграден двор, офанзивите бяха по 3-4 на мач. На бившия треньор бяха дадени над 20 мача картбланш. А в този момент на някои футболът им се виждал предпазен. Обаче Левски пусна общо единствено 2 гола откакво Роси е тук и то в един мач. Левски не разреши на първенеца да вкарат гол. Макар Лудогорец да бяха с човек повече съвсем цялостен мач.

Халфовата линия и нападението занапред се сработват. Всеки мач се появява нов човек. Първо Левски беше с Панайотов, Прохазка и Вутов. После се чакаше Обертан и Гомес да напреднат във физическата подготовка. Испанецът дори беше форсиран и се появи в игра, въпреки всички да знаеха, че още няма силите за това. Сега пък би трябвало да се внедряват Ейолфсон, Белмонт и Кабрал. Прохазка се учи да играе на противоположния фланг...

Видно е, че Левски има отлични футболисти. А исландецът и холандецът демонстрираха против Берое, че бързо могат да се трансфорат в съществени играчи на отбора.

Видно е, че Левски към този момент доста мъчно ще позволява голове. Видно е, че Роси работи вярно, само че въпреки всичко има непросветен и непознаващ се тим.

Видно е, че нещата в Левски се случват. Бавно, методично, с самообладание и труд. Но се случват.

Делио Роси, както всеки нов треньор във всеки тим, има своите визии. Те обаче не се постановат за ден, седмица или месец. По тях се работи последователно и с неизменност.

Не би трябвало да се не помни, че съперниците в челото резервираха съставите си. И в двата тима дойдоха по 2-3 нови футболисти. А в Левски новите са 14.

За работата на Роси и до каква степен може да докара Левски би трябвало да се съди след зимната пауза. Когато играчите към този момент се познават, когато италианецът е провел подготовката. Дотогава би трябвало самообладание и работа.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР