la vida es buena. Режийни, дипломатически статут, шофьор, Ваше Превъзходителство...

...
la vida es buena. Режийни, дипломатически статут, шофьор, Ваше Превъзходителство...
Коментари Харесай

La vida es buena* за Пламен Георгиев

" la vida es buena. Режийни, дипломатически статут, водач, Ваше Превъзходителство... И Кастиля ла Манча, знойни лозя, прелестни плажове, омайваща безбрежност, абе.... парадайс. "

Възклицанието е на четец под новината за назначението на Пламен Георгиев за общоприет консул във Валенсия. Така хората си показват консулската работа.

Не питаме по какъв начин и по какви индикатори външно министерство - или който е продиктувал решението, е решил, че довчерашният началник на антикорупционната комисия пасва на дипломатическия статут, който получава, откакто явно не дава отговор на условията, посочени в Закона за дипломатическата работа. Питанията ни по всевъзможни кадрови решения на това ръководство от дълго време са обезсмислени, в смисъл че са си получили отговора от живия живот: критерият е един - дали са обслужвали задачите, сложени от тези, които действително вземат решение.

Ще кажете, че се дублирам, само че да напомня, че Георгиев преди време ни изясни, че Пеевски бил " най-проверяваният и затова потвърдено най-чистият предприемач ".

За жал навесите по терасата на обслужващия ръководител завихриха епопеята, от която той изгази с оставка, която - в този момент се вижда - е

била премислена и консулитирана с обслужваните от него политически и стопански субекти

Че оставката на Георгиев е готова, с който би трябвало се разбра ненапълно единствено пет дни след подаването й, когато Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет изключително се събра, с цел да го възвърне за 3 минути като прокурор в Специализираната прокуратура, и то считано със задна дата, с цел да не му прекъсва юридическият стаж. Тази скица се прилагаше при Пеевски: с всяко разформироване на Народното събрание и загуба на депутатския имунитет той биваше възстановяван като следовател (какъвто не е известно дали и по кое време е работил впрочем).

Георгиев съгласно някои хипотези можеше да бъде повдигнат за заместник-шеф на Спецпрокуратурата (което зависи от волята на Цацаров и Гешев), само че такава воля явно липсва. Затова става посланик (което зависи от Бойко Борисов.) От Валенсия обаче той няма да може автоматизирано да се върне в прокуратурата, тъй като дипломатическият пост не попада измежду категорично упоменатите в Закона за правосъдната власт държавни длъжности и народни представители които се възвръщат в магистратурата, откакто им изтече мандатът. Но пък какъв брой му е да вкарат в това време в закона една смяна, която да включи за възобновяване в правосъдната власт и консулите, чийто мандат е 4 години - време бол.

Само външна е приликата на

дипломатическото трудоустрояване на Георгиев с практиката на Тодор Живков

който изпращаше за посланици прегрешилите си съратници от върховете. При Живков се имитираше за пред популацията, че всичко е наред, няма нищо обезпокоителон - та наказване ли е да си дипломат.

Днес няма реплика за пред популацията, а

директно и намерено обгрижване на потвърдилия се правилен прислужник

без да се разяснява изобщо неговият оскърбен обществен имидж. И това е по този начин, тъй като Антикорупционната комисия бе основана в настоящия си тип като тежко артилерийско оръдие против всеки неуместен за стабилитета на властта - стопански, политически, медийно неуместен.

Какво съставлява КПКОНПИ и надлежно каква е ролята на нейния ръководител се видя най-ясно на Консултативния съвет за национална сигурност при президента през май - ни крачка обратно от пълномощието на ръководещата партия в назначението на шефа, в случай че ще светът да се срине, т.е. без значение че съветът се обезсмисля за националната сигурност, щом не може да стига до консенсус по подобен въпрос - кой да показва шефа на комисията. И единствено този простоват факт - неотстъплението ни на сантиметър от владяната територия, е най-прякото доказателство за действителната роля на ръководителя, чиято ръка държи бухалката КПКОНПИ.

Неотстъпление, сравнимо единствено с последвалото в този момент за кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Номинирането на Иван Гешев се стори неприемливо за хиляди хора, които излязоха на площада смятайки, че нещо по-възмутително не може да се случи. А то се случи - за консул и назначен човек, за който това, че не дава отговор на на изискванията, е май най-мекото, което може да се каже.

Ясно е, че това предопределение е възнаграждение, което не може да бъде отказано. Отплащане неизбежно и с ослепяващ искра. Всякакви въпроси са непотребни. Животът - в смисъла на режима ГЕРБ - дава обикновения отговор за какво: за вярна работа.

* Животът е прекрасен (испански)

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (232)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР