La victoire appartient au plus opiniatre - пише от едната

...
La victoire appartient au plus opiniatre - пише от едната
Коментари Харесай

Пак и пак: Надал е шампион в Париж за 14-и път

La victoire appartient au plus opiniatre - написа от едната страна на централния корт " Филип Шатрие ". Victory belongs to the most tenacious - гласи преводът от френски на британски на отсрещната естрада.

Мисълта е на френския летец и военен водач Ролан Гарос, умрял по време на Първата международна война и трансформирал се в патрон на Откритото състезание на Франция по тенис. Означава: " Победата принадлежи на най-упорития " .

В актуалния свят тя може да бъде перифразирана в надалеч по-простото: Победата принадлежи на Рафаел Надал.

Испанският тенисист завоюва по решителен метод финала на тазгодишното издание на втория шампионат от Големия шлем, разгромявайки дебютанта в мача за купата Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0. За 36-годишния деец това бе невиждан 14-и успех на клей класиката в Париж при 14-ото му присъединяване в последния мач.

Купата на мускетарите за 2022 година е общо 22-рият " мейджър " трофей в кариерата на Надал, с което той единствено усили върха в най-престижната верига. Второ място във безконечната класация разделят другите двама най-велики тенисисти - Роджър Федерер и Новак Джокович с по 20 оценки в Шлема.

 

Очаквайте детайлности!

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР