La Dolce Vita, което означава сладък живот на италиански, е

...
La Dolce Vita, което означава сладък живот на италиански, е
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за La Dolche Vita и Ikigai

La Dolce Vita, което значи " сладостен живот " на италиански, е философия, тясно обвързвана със стила на живот в Италия. Той натъртва на преследването на удоволствия, наслади и прекарвания на момента. Този метод на живот е въодушевен от културата на Италия и е прочут със своята експресивност и оценяване на по-фините неща в живота. През годините La Dolce Vita се трансформира в по-мащабна философия за живота, като в същото време резервира главната си основа на търсене и вкусване на сладостта на живота.

Философията на La Dolce Vita слага мощен акцент върху удоволствието, насладата и преживяването на сегашния миг. Той предизвиква хората да одобряват изцяло насладите и удоволствията, които животът може да предложи. Независимо дали се наслаждавате на вкусна храна и вино, оценявате изкуството и музиката или просто се наслаждавате на компанията на обичаните хора, La Dolce Vita предизвиква хората да се потопят в благосъстоянието на живота. Приоритизирайки преследването на удоволствието и наслаждавайки се на сегашния миг, последователите на тази философия се стремят да основат живот, изпълнен с благополучие и задоволство.

Като различна философия, японската идея за " Ikigai " предлага друга позиция за намиране на цел и смисъл в живота. „ Ikigai “ може да се преведе като „ причина за битие “ или „ наслада от живота “  Обхваща концепцията за намиране на възприятие за цел и задоволство в ежедневния живот. Тази идея акцентира значимостта на салдото, при който хората се стремят да намерят естетика сред своята работа, пристрастености, задача и предопределение. Чрез балансиране на тези детайли, хората могат да изпитат надълбоко възприятие на задоволство и удовлетворение в живота си. „ Ikigai “ предизвиква хората да изследват своите ползи, да култивират смислени взаимоотношения и да способстват за благосъстоянието на другите, което в последна сметка води до пълноценно и целеустремено битие.

Тази японска философия се основава на откриването на своя смисъл в живота, който съчетава четири съществени аспекта:

Какво обичаме: Това е това, което обичаме да вършим, което ни прави щастливи и възбужда.

В какво сме положителни: Определените ни умения и качества, които можем да използваме с цел да се отличаваме в работата си и да бъдем потребни за обществото.

За какво сме оценени: Каква активност може да бъде преобразувана в метод за изкарване на средства.

Какво е нужно на света: Това, което светът се нуждае от нас и по какъв начин можем да приносим изгода и смисъл на другите.

Идеята е да открием пресечната точка сред тези четири аспекта и да намерим нашето " Ikigai " - източник на наслада, смисъл и задоволство. Този модел ни предизвиква да преследваме нещата, които обичаме и в които сме положителни, до момента в който по едно и също време търсим по какъв начин да помогнем на другите и да приносим изгода на обществото.

Докато " La Dolce Vita " и " Ikigai " може да се разграничават по културен генезис и характерни практики, и двете философии споделят обща цел за поощряване на пълностоен и целеустремен метод на живот. Независимо дали, посредством прегръщане на удоволствията и прекарванията на сегашния миг или посредством намиране на баланс и смисъл в ежедневните действия, тези философии оферират скъпи прозрения за живеене на по-смислен и щастлив живот. Чрез включването на детайли както от „ La Dolce Vita “, по този начин и от „ Ikigai “, хората имат опцията да култивират живот, който е богат на благополучие, цел и персонална реализация.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР