L'Oreal представи нов начин за диагностика на кожата. Технология е

...
L'Oreal представи нов начин за диагностика на кожата. Технология е
Коментари Харесай

Представиха нов вид технология за онлайн диагностика на кожата

L'Oreal показа нов метод за диагностика на кожата. Технология е предопределена за крайните консуматори и е основана на 15 години изследователска активност на научните екипи на козметичния колос в региона на стареенето на кожата. Разработена е взаимно с ModiFace – водещата компания в региона на продуктите за разкрасяване, основани на добавена действителност и изкуствен интелект (AI).

Новата технология използва създаден от ModiFace алгоритъм, задвижван от изкуствен интелект, и е основана на експертните знания на L'Oreal и нейната голяма база със фотоси. Използвайки метода на надълбоко образование (deep learning) aлгоритъмът е квалифициран върху 6000 клинични образа (част от изследванията на научноизследователския отдел на L'Oreal и откритията за стареенето на кожата, показани в Skin Aging Atlases) и върху 4500 селфита на дами от 3 разнообразни етнически групи (азиатска, кавказка и афро-американска), направени при друго осветяване. В резултат на тези тренировки и взаимна работа с кожни лекари, логаритъмът дава извънредно прецизна оценка на кожата. Точни резултати се получават даже и при разнообразни лицеви изражения и всевъзможни условия на снимане (светлина, позиция на телефона).

Skin Aging Atlases на L'Oreal са първи по рода си и са фокусирани върху образните признаци на стареене за всяка етническа група. Проучванията, довели до основаването на тези атласи, са извършени във Франция, Китай, Япония, Индия и Съединени американски щати измежду общо 4000 дами и мъже на възраст от 20 до 80 години. Атласите разрешават да се реши или даже предвижда общото стареене на лицето, като през днешния ден те се употребяват за клинични оценки при козметични или дерматологични лекувания.

Първото приложение на новата диагностична технология на L'Oreal е услугата Vichy SkinConsult, която започва през януари 2019 година в Канада и ще бъде налична на уебсайтовете на марката и в другите страни по света по-късно тази година. Vichy SkinConsult ще дава на дамите самостоятелна диагностика в 3 лесни стъпки:

–    Дамите би трябвало да качат или да си създадат селфи посредством уеб страницата на марката.
–   Технологията улавя 7 признака на стареене: бръчки под очите, загуба на компактност, фини линии, липса на искра, тъмни петна, дълбоки бръчки и разширени пори. След разбор на тези фактори дамите получават персонализирани резултати, информация за мощните страни на тяхната кожа и предпочитани дейности, които могат да подхващат.
–    Всяка жена получава и особено създаден за нея продуктов режим, отговарящ на характерните потребности на кожата ѝ.

„ С придобиването на ModiFace стартира втория стадий от цифровата промяна на L'Oreal, фокусиран върху преоткриването на хубостта посредством разнообразни технологии като гласови команди, добавена действителност и изкуствен интелект. Вярваме, че тези услуги ще бъдат новият метод, посредством който потребителите ще откриват нашите марки и артикули. След опциите за виртуална пробa на грим и друг цвят на косата, след онлайн консултациите на правилото на добавената действителност, L'Oreal и ModiFace са горди да показват първата технология за онлайн диагностика на кожата, основана на изкуствен интелект и изследователска активност “ – коментира Любомира Роше, Главен цифров шеф на L'Oreal.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР