Кюстендилци срещат и се покланят пред икона и частица от

...
Кюстендилци срещат и се покланят пред икона и частица от
Коментари Харесай

Икона и частица от мощите на Свети Мина за постоянно в Кюстендил

Кюстендилци срещат и се покланят пред икона и парченце от мощите на Свети великомъченик Мина.

Икона и парченце от мощите на Свети великомъченик Мина, -дин от Небесните настойници на Кюстендил и на Духовната околия, ще бъдат посрещнати в града в съботната вечер - 17 юли, оповестиха от Архиерейското наместничество.

Светините са подарък на Кюстендилска духовна околия от Доростолския митрополит Яков и Доростолска митрополия.

Иконата и частицата от мощите ще бъдат оставени в Кюстендил за непрекъснато поклонение на вярващия народ, живеещ в рамките на Кюстендилска духовна околия, а и за всички православни християни, посещаващи града.

Програмата по посрещането и поклонението пред иконата и мощите включва посрещане, молебен и литийно шествие от площад Велбъжд до храм „ Св. вмчк Димитър Солунски “, кв. Капията в съботната вечер.

С присъединяване на Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков, който носи от Богодаруваната му Доростолска епархия на Българската православна черква скъпия подарък мощите на Св. Мина и Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп, викариен свещеник на Негово Светейшество Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит, духовенството от духовната околия, от Общината и от Областната администрация на Кюстендил, общественици, жители и посетители.

В храма ще бъде отслужена тържествена архиерейска вечерня, а на идващия ден – неделя, ще има Св. Литургия, управлявана от Доростолския митрополит Яков в съслужение с свещеник Поликарп и духовенството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР