Кюстендил. В рамките на 10 години на територията на РДГ

...
Кюстендил. В рамките на 10 години на територията на РДГ
Коментари Харесай

В рамките на 10 години на територията на РДГ – Кюстендил са възникнали 187 умишлени пожара

Кюстендил. В рамките на 10 години на територията на РДГ – Кюстендил са зародили 187 умишлени пожара. Това сподели пред Радио „ Фокус “ – Кюстендил инж. Здравчо Тодоров, шеф на горската конструкция. На второ място са пожарите породени от повърхностно боравене с открит огън - 145 броя. По незнайни аргументи са зародили 28 броя за интервала, а по естествени естествени причини-7 броя.

„ През 2021 година мероприятията по отбрана на горските територии от пожари се правят според направената Регионална стратегия на РДГ - Кюстендил и годишните проекти. Извършени са инспекции според настоящият проект за взаимоотношение сред Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Изпълнителна организация по горите. По координиран проект, еспертите са направили в областите Кюстендил и Перник инспекции на всички притежатели на гори с повърхност над 50 ха “, сподели Здравчо Тодоров.

През 2021 година на територията на дирекцията са зародили 44 пожара, наранени са 7855 дка горски територии. Опожарена е 4162 дка иглолистна и 1939 дка широколистна растителност. Преобладаваща част от зародилите пожари са на територията на държавни горски стопанства. Пожарите са зародили в в резултат на нерегламентирано запалване на растителни боклуци в аграрни земи наоколо до горски територии.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР