Кюстендил. В Кюстендил официално беше открит пъстрият Празник на черешата,

...
Кюстендил. В Кюстендил официално беше открит пъстрият Празник на черешата,
Коментари Харесай

В Кюстендил официално беше открит пъстрият Празник на черешата

Кюстендил. В Кюстендил публично беше открит пъстрият Празник на черешата, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . От сцената на площад „ Велбъжд “ беше посочено, че през последните години този празник се е трансформирал в една емблема за града и притегля от ден на ден посетители и туристи.

Официални посетители на празника са: Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит и Българският патриарх Неофит; Негово Преосвещенство Адрианополски свещеник Евлогий, свещеник на Рилската света обител; представител на Антиохийската църква; Нейно превъзходителство Закия Ел Мидауи, дипломат на Кралство Мароко в България; Андрей Слабаков, народен представител в Европейския парламент; доцент доктор Добри Ярков, ректор на Тракийски университет; проф.д-р Мартин Банов, ръководител на Селскостопанската академия.

Приветствие към гостите направи Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп. „ За мен е особена наслада и чест, че за поредна година съм на този прелестен празник, с благословението на Негово светейшество Софийския митрополит и Българският патриарх Неофит. Благословение което е да предам неговите молебствия и благослов над всички вас в днешния ден. Да ви пожелая прекрасен празник, наслада от труда на ръцете ви, осъществяване на вашия живот с добрини, осъществяване на вашето сърце с обич, обхванато от православната религия и дух. Нека вашето усърдие което през днешния ден изключително се вижда, да бъде благословено. Този град, този край, този район да бъде образец признателност Богу на целия народ “, сподели Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР