Кюстендил. Само за едно денонощие дванадесет души са загубили битката

...
Кюстендил. Само за едно денонощие дванадесет души са загубили битката
Коментари Харесай

Само за едно денонощие дванадесет души са загубили битката с COVID – 19 в област Кюстендил

Кюстендил. Само за едно денонощие дванадесет души са изгубили борбата с Коронавирус – 19 в област Кюстендил. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Кюстендил от Областния действен щаб в града. Починалите са от Кюстендил, Дупница, Кочериново и Невестино. Само един от тях не е имал съпътстващи болести. Справка в РЗИ – Кюстендил сочи, че от началото на пандемията в региона са умряли 741 души.

За миналото денонощие новите позитивни проби за Ковид-19 са общо 68. Новозаразени лица има в общините: Дупница - 29, Кюстендил - 27, Бобов дол - 5, Кочериново - 3, Бобошево - 2 и Рила – 2. В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са приети в болница 45 лица. Четирима са на интензивно лекуване. В Ковид отделението на МБАЛ „ Д-р Никола Василиев “ в град Кюстендил са приети в болница 46 души. Трима са на интензивно лекуване. В Ковид отделението на МБАЛ „ Св. Иван Рилски – 2003 “, град Дупница са настанени за лекуване 51 пациенти.

През вчерашния ден в област Кюстендил са се ваксинирали 208 души, а лицата със приключен имунизационен цикъл към този момент са 30 200. 14-дневната заболяваемост в Кюстендилска област е 698.00 на 100 хиляди души население.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР