Кюстендил. С молебен за здраве и благословение на всички ученици,

...
Кюстендил. С молебен за здраве и благословение на всички ученици,
Коментари Харесай

С молебен за здраве и благословение започна новата учебна 2021/2022 г в Кюстендил

Кюстендил. С молебен за здраве и благословение на всички възпитаници, учители и работещи в системата на образованието стартира новата образователна 2021/2022 г в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Молитвеното последование извърши Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с духовници от околията в храм „ Успение Богородично “. На молебена участваха регионалният шеф инж. Александър Пандурски, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Надя Каратова и Светослав Василев, ръководителят на Общински съвет Иван Андонов, депутатът от 45-тото Народно събрание Михаела Крумова.

„ В днешния ден се събрахме тук, в храма, с цел да поставим началото с молитва на новата образователна година и да изпросим Божието благословение за здраве, за мир, за разсъдък, за мъдрост, за всички учащи и учащи се наши сънародници. Да изпросим молитвеното покровителство и на Божията майка, която да ги укрепва в актуалната образователна година. Годината да бъде сполучлива за всички наши деца, които трупайки познания да положат един ден тези познания за богатството на нашата Майка България, за богатството на нашия български народ и за родната ни Българска черква “, сподели в словото си Архимандрит Исаак.

Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия насочи признателност към управлението на Община Кюстендил и кмета Петър Паунов за това, че Кюстендил на всички места в България се слави с желанието на всички предметът „ Религия “ да се учи в учебните заведения, а и се учи без значение от компликациите от пандемията.

Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР