Кюстендил. С мащабен конкурс-спектакъл за 54-ти път бе избрана Девойка

...
Кюстендил. С мащабен конкурс-спектакъл за 54-ти път бе избрана Девойка
Коментари Харесай

С мащабен конкурс-спектакъл за 54-ти път бе избрана „Девойка Кюстендилска пролет“

Кюстендил. С огромен конкурс-спектакъл за 54-ти път бе определена „ Девойка Кюстендилска пролет “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Кюстендил .

Носителка на короната и знак на града стана Вероника Василева под номер 5, а нейни подгласнички са – Бригита Андонова – с номер 11 и Мира Христова – с номер 15.

„ Девойка на публиката “ е номер 15 – Мира Христова, която е определена посредством SMS гласоподаване, траяло и по време на спектакъла.

Водещи на програмата бяха Емануела Миланова и Чавдар Ненов, а за празничното въодушевление се погрижиха обичаните кюстендилски реализатори Димана Крумова и Василиа Петрова, както и надарената певица и актриса Дара Екимова.

За първи път от основаването на състезанието, заради въведените противоепидемични ограничения в страната, форматът се организира онлайн, като беше набюдаван повече от 12 хиляди души, непосредствено в обществените мрежи и ТВ Запад.

Победителката в състезанието „ Девойка Кюстендилска пролет “ 2021 получава парична премия от 1500 лева, а двете й подгласнички и „ Девойка на публиката ” по 850 лева Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил - формалните тоалети и обувките, с които вземат участие в спектакъла, както и първокласни албуми със фотоси.

На 21 март за празника на града „ Кюстендилска пролет “, на централната градска алея, Община Кюстендил ще показа галерия, отдадена на традицията за избор на „ Девойка Кюстендилска пролет “.

От 11.00 часа за здравето на кюстендилци ще се отслужи молебен в двора на Килийното учебно заведение, който ще се излъчва онлайн на формалната страница на Община Кюстендил във „ Facebook “. След това на видеостена на площад „ Велбъжд “ ще бъде излъчен и ритуалът по предаване знаците на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР