Кюстендил привлича все повече туристи. Това каза Светослав Василев, временно

...
Кюстендил привлича все повече туристи. Това каза Светослав Василев, временно
Коментари Харесай

Лечебната минерална вода привлича все повече туристи в Кюстендил

Кюстендил притегля от ден на ден туристи. Това сподели Светослав Василев , краткотрайно изпълняващ кмет на Община Кюстендил. По думите му през последните години потокът от туристи се усилва.

" Освен красивата ни природа , минералните води и плодородната ни земя Кюстендил предлага извънредно богат културен календар. Смея да настоявам, че през последните години се превърнахме и във фестивален град, което е причина за нашарване на типовете туризъм – отдих, лекуване и спорт “, сподели Светослав Василев.  

По думите му в продължение на години се работи по основаването на удобна среда за разширение на предлаганите в туризма услуги. " Всяко културно събитие постоянно е предхождано от ранни резервации на цялата леглова база в района. Ресторантите и заведенията също са удовлетворени по отношение на посещаемостта. Имаме непрекъснати запитвания от туроператорите по отношение на празниците. Нашата концепция е всеки един празник да притегля и генерира разнообразни туристи, заинтригувани от съответното събитие “, сподели Светослав Василев.

Той уточни, че градът продължава да развива вековната история на лекуването с горещата минерална вода , която притегля посетители от цялата страна. Възражда се и капацитетът на водата, който е в помощ на хората с репродуктивни проблеми. Вече има шест хотели и санаториуми в които има опция да се употребява минералната вода и като лекуване. Василев акцентира, че Община Кюстендил участва в каталога на Германо-Българска индустриално-търговска камара като безвредна дестинация за здравен туризъм.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР