Кюстендил. Областният управител на Кюстендил събра на среща директорите на

...
Кюстендил. Областният управител на Кюстендил събра на среща директорите на
Коментари Харесай

Областният управител на Кюстендил събра на среща директорите на регионалните структури

Кюстендил. Областният шеф на Кюстендил събра на среща шефовете на районните структури, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . В рамките на срещата, която се организира в заседателната зала на Областна администрация, бяха разисквани организационни въпроси, свързани с настоящата активност на структурите. В работния формат се включиха шефът на Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “ Радостина Васева, шефът на Дирекция „ Социално подкрепяне “ Радостина Чивийска - Ночева, Даниела Милева - шеф на Отдел „ Услуги за клиента “ към Търговско дружество на Национална агенция за приходите, шефът на Териториална дирекция на Национален осигурителен институт Пламен Младенов, шефът на Дирекция „ Инспекция по труда “ Мая Спасова, изпълняващият длъжността шеф на Дирекция „ Бюро по труда “ Юлиан Карпузов “ и Виолина Лазова-Ахмад - шеф на Дирекция „ Бюро по труда “- Дупница. От страна на Областна администрация участваха заместител регионалните шефове инж. Георги Илинов и Йордан Гогев, както и основният секретар Гергана Михайлова.

В хода на диалога шефът на Национален осигурителен институт Пламен Младенов означи, че в изискванията на пандемията отговорностите на Института са се нараснали основно с уговорката за погашение на друг тип компенсации, както на жители, по този начин и на юридически лица и осигурители. Популярната като „ 60 на 40 “ мярка най-вероятно ще бъде удължена до края на календарната година. Изплащането на спомагателни 50 лева на пенсионерите ще се извърши и този месец, а удължаването за по-нататък е в развой на взимане на решение. Радостина Васева означи, че Дирекциите „ Социално подкрепяне “ са работили напълно присъствено по време на пандемията и по този метод се е дала опция за даване на услугите в цялостен размер. Тя посочи, че от месец юли почва подготовката за идния отоплителен сезон и подаването на документи за този тип помощ. По време на срещата Мая Спасова показа систематизирана информация по отношение на контролната активност, която Дирекция „ Инспекция по труда “- Кюстендил прави. Във връзка с пандемичната конюнктура Инспекцията бива сезирана и за неспазване на ограниченията за подкрепяне на заетостта - „ 60 на 40 “, „ 80 на 20 “ и други.

В хода на работния формат от Бюрата по труда в Кюстендил и Дупница показаха настоящи данни по отношение на положението на трудовия пазар към месец април. Отбелязано бе, че, сравнявайки с равнището на безработицата предходната година по това време, се вижда усъвършенстване. Отчетено бе също по този начин, че се работи интензивно по отношение на стратегиите и ограниченията за подкрепяне на заетостта в ситуацията на оповестено изключително състояние.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР