Кюстендил. Областният оперативен щаб в Кюстендил проведе присъствено заседание, предаде

...
Кюстендил. Областният оперативен щаб в Кюстендил проведе присъствено заседание, предаде
Коментари Харесай

Областният оперативен щаб в Кюстендил проведе присъствено заседание

Кюстендил. Областният действен щаб в Кюстендил организира присъствено съвещание, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Заседанието беше свикано от регионалния шеф инж. Александър Пандурски. На срещата беше дискутиран ходът на имунизационния развой в региона и нуждата от разяснителна акция за изгодите от имунизацията.

„ Епидемиологичната конюнктура бележи възстановяване, само че това не трябва да ни успокоява. Напротив, с цел да избегнем идната вълна на Ковид-19, би трябвало да се продължи интензивно имунизационният развой “, съобщи инж. Пандурски. Той подчертава, че е значимо институциите да подхващат взаимни дейности за по-активна имунизационна акция измежду популацията.

„ Тук е доста значима ролята на лекарите, здравните служащи и съответните институции, които могат да проведат една добра осведомителна акция посредством средствата за всеобща информация. Наша задача е да потърсим подпомагане от районните медии, с цел да създадем разяснителна акция за изгодите от имунизирането и по този начин да достигнем до допустимо най-вече хора “, уточни регионалният шеф.

„ С отзвучаването на пандемията понижава и страхът, който хората изпитват и това ги кара да отсрочват тази стъпка “, сподели доктор Александър Величков, шеф на МБАЛ „ Д-р Никола Василиев “- Кюстендил. Той показа мнението на инж. Александър Пандурски, че би трябвало да се подхващат стъпки към обосноваване на хората.
„ По-възрастните от тях се въздействат от мнението на своите деца и внуци и фокусът би трябвало да бъде ориентиран към тях. Една целенасочена медийна акция би била потребна “, сподели шефът на болничното заведение в Кюстендил.

„ Ваксини има налични от четирите типа, работи се в добра колаборация с РЗИ по отношение на доставките им. Смятам, че една целенасочена медийна акция би била от изгода “, добави доктор Матей Попниколов, представител на МБАЛ „ Св. Иван Рилски- 2003 “,гр. Дупница.

„ Общопрактикуващите лекари са се присъединили интензивно във имунизационната акция при започване на месец май. Списъците им с искащи ваксина лица са на края си “, показа по време на Областния щаб доктор Румен Алексов, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари. Той също утвърди концепцията за осведомителна акция с присъединяване на авторитетни персони от сферата на опазването на здравето.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР