Кюстендил. Не че ние не сме достатъчно близки и с

...
Кюстендил. Не че ние не сме достатъчно близки и с
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Не че ние не сме достатъчно близки и с Китай, и с Русия, но в ЕС могат да се поставят само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата

Кюстендил. Не че ние не сме задоволително близки и с Китай, и с Русия, само че в Европейски Съюз могат да се слагат единствено ваксини, утвърдени от Европейската организация по медикаментите. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Кюстендил, излиза наяве от видео в профила му в обществената мрежа " Facebook " .
„ България постоянно е водила доста мирна политика, само че на територията на Европейски Съюз могат да се слагат ваксини, утвърдени единствено от ЕАЛ. Затова в Чехия Народното събрание на позволи, в Словакия министърът на опазването на здравето си подаде оставката поради съветската и китайската ваксина. Ние постоянно сме били дисциплинирани членове на Европейски Съюз и съблюдаваме разпоредбите “, добави той.

Министър-председателят даде обещание незабавно когато съветската ваксина бъде утвърдена за прилагане в Европейски Съюз, България да поръча и от нея.
„ Ако съветската ваксина, която си е дала документите в ЕАЛ, бъде утвърдена, по-късно Комисията отиде и ревизира по какъв начин се създава и ни разрешат и нея, ще вземем и от нея и ще предоставим, на който желае, да си я направи. Китайската към момента не е подала документи в ЕАЛ. Това е доста контролиран пазар на медикаментите. Смея да кажа, че взаимни отстъпки в Европа с това не се позволяват. Така че тези апели за какво Борисов не се обади на Си Дзинпин, на Ли Къцян или на Путин? Мога да се обадя, само че това няма да може да влезе в нашата мрежа, тъй като не е позволено от ЕАЛ и надлежно от българската. Стане ли позволено, незабавно ще предоставим на българите да избират “, уточни Бойко Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР