Кюстендил. На заседанието на Общинския съвет бяха одобрени предложените вътрешни

...
Кюстендил. На заседанието на Общинския съвет бяха одобрени предложените вътрешни
Коментари Харесай

Кюстендил: Одобрени са предложените вътрешни компенсирани промени по бюджета на Общината за настоящата година

Кюстендил. На съвещанието на Общинския съвет бяха утвърдени препоръчаните вътрешни обезщетени промени по бюджета на Община Кюстендил за актуалната година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил. Предвижда се закупуването на гладачна машина за потребностите на Общинско дружество „ Обществена пералня ” на стойност 19 020 лв.. Ще се закупи и нова компютърна настройка, посредством която ще се обработва и съхранява класифицирана информация в регистратурата на Община Кюстендил, чиято стойност е 845 лв..
За увеличение типа, размера и качеството на предоставяните услуги в парк-хотел „ Кюстендил ” ще се дооборудва лекарският кабинет и ще се закупи и достави инсталация за физиотерапия, рехабилитация и балнеолечение. Отделените средства са в размер на 47 000 лв..
Финансова и материална помощ бяха отпуснати за храм „ Св. Вмчк. Георги Победоносец ” в село Ябълково. От бюджета на Община Кюстендил ще бъдат отпуснати 5 хиляди лв. за изографисване на купола на православния храм. Ще бъдат отпуснати 120 кв. м. използвани павета 60 кв.м. използвани плочки и 10 куб. м пясък, които ще бъдат употребявани за създаване на алея и тротоар пред храма. Тротоарът и алеята ще бъдат построени с непринуден труд от жителите на селото. В момента се работи по иконостаса на черквата и завършването на първия указател от него.
Съветниците отпуснаха средства за подкрепяне на поданици на Община Кюстендил, имащи остри здравословни и обществени аргументи. Трима поданици на Община Кюстендил получават общо 2000 лв., половината от тях са за 6-месечната Рая Ангелова, нуждаеща се от животоспасяваща интервенция в чужбина. Общинските съветници взеха решение да се внесе предложение в Министерски съвет за разпределяне на лична пенсия на Даниел Валентинов.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР