Кюстендил. Кюстендил трябва да бъде логистичният център на Коридор №8.

...
Кюстендил. Кюстендил трябва да бъде логистичният център на Коридор №8.
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил Петър Паунов: Кюстендил трябва да бъде логистичният център на Коридор №8

Кюстендил. Кюстендил би трябвало да бъде логистичният център на Коридор №8. Това сподели кметът на Община Кюстендил Петър Паунов по време на състоялата се в града полемика на тематика " Гласът на младите в Европейския съюз ", съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . По думите на кмета Кюстендил е логистичният център по средата сред Скопие и София и той би трябвало да бъде логистичният център на Коридор №8. „ Градът е по средата сред Черно море и Адриатика, това е мястото, което е център на просвета, център на образованието, център на стопанска система и това нещо ние би трябвало да си го извоюваме, както от страната, по този начин и от Европа “, сподели Петър Паунов.

Кметът уточни, че Кюстендил към този момент е академични град и напомни, че от предходната година градът има постоянно образование на студенти в Тракийския университет, на място. „ Тази година Тракийският университет ще получи постройка, общежитие и голяма база от Общината, която ще бъде развита като лаборатория и съвременни обучителни центрове за над 30 специалности. В края на март ние към този момент имаме партньорства с немски университети ", сподели Паунов.

По думите на кмета предлагането е за създаване на високотехнологичен център за новаторски решения, в това число споделено бизнес пространство, акселераторски,инкубационни услуги на дребни и междинни предприятия, започващи компании в няколко области - ИТ технологии,, СТЕМ обучение, биотехнологии в селското стопанство, балнеологията и уелнес услуги, роботика, цифрови изкуства, виртуална и добавена действителност, 3D, компютърна анимация и други.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР