Кюстендил. Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС

...
Кюстендил. Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС
Коментари Харесай

Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС за област Кюстендил проведоха среща с жителите на село Баланово

Кюстендил. Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили за област Кюстендил организираха среща с жителите на село Баланово, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Кюстендил . Жителите на обитаемото място сложиха тежки проблеми и въпроси за разискване. На 16 юни се организира предизборна среща на претендентите на коалиция ГЕРБ-СДС за народни представители от 10 МИР в село Баланово. Събитието протече под знака на мощните страсти и слагането на тежки проблеми, които вълнуват жителите. Заявка за разискването и намирането на решения сложи кметът на община Дупница инж. Методи Чимев в самото начало: „ Срещата е предизборна, само че ние имаме по-важни тематики за диалог “, съобщи той. Качеството на питейната вода, честата ѝ цялостна липса, вредите върху електроуредите в домовете, неналичието на постоянен превоз, положението на контейнерите за боклук – това са значимите въпроси, които вълнуват жителите на Баланово.

Христо Терзийски, лидер на листата на ГЕРБ-СДС, сподели, че е наясно с съществуването на тези проблеми и не изпитва терзания да застане пред хората, с цел да бъдат ясно и намерено разисквани. „ Нашата позиция постоянно е била, че най-голяма тежест би трябвало да има мнението на локалните хора. Затова в гласа им би трябвало да се вслушат както представителите на локалната власт, по този начин и представителите на района в Парламента, с цел да може най-бързо и дейно да се решат проблемите и да се откри вярното решение “, съобщи Терзийски.

Даниел Александров показа своите цели, свързани с развиването на спорта, образованието и туризма. „ Чрез нас вашият глас ще се чува в Народното събрание “, съобщи той и добави, че съществена част от работата на депутатите е да бъдат медиатор и посредник сред централната и локална власт. Той даде обещание, че „ в случай че е належащо няма да излезе от кабинета на кмета на Дупница “, само че ще откри решение на поставените тематики. Станислав Тенев сложи тематиката за обработването на земите и опциите, които оферират земеделските стратегии. Той обърна внимание на хората, че, в случай че са недоволни от арендаторите, имат опция да ги сменят, да предоговорят изискванията на договорите си или да обработват сами земите си. Ако не знаят какви законови благоприятни условия имат, хората могат да се обръщат към него и към службите по земеделие, където ще намерят решения. Добрата връзка сред жителите и управляващите е в основата на решенията на всички проблеми. Затова инж. Методи Чимев разгласи, че ще открие приемна в с. Баланово, където дружно с кметския наместник ще изслуша всички недоволства и оферти на жителите на Баланово. Забавянето натрупва напрежение и отсрочва решенията, които не всеки път са сложни. Но е мъчно да се работи дейно по огромни планове като водоснабдяването, когато няма държавно управление и Народно заседание, фокусирани върху законотворчество и работа. В условия на безпорядък, шоу и обществени спектакли проблемите и целите на хората остават на назад във времето.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР