Кюстендил. Инвестиция клас А“ за 26 000 000 лева са

...
Кюстендил. Инвестиция клас А“ за 26 000 000 лева са
Коментари Харесай

Инвестиция клас „А“ за 26 000 000 лева са привлечени в Кюстендил

Кюстендил. Инвестиция клас „ А “ за 26 000 000 лв. са привлечени в Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на Община Кюстендил . Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи документ за вложител клас „ А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на българо-немското сдружение „ Интернешънъл инвестмънт къмпани “.

Представителят на фирмата-инвеститор Едуард Шот получи оценката през днешния ден, на публична гала в залата на Килийното учебно заведение - гр. Кюстендил, в наличието на регионалния шеф Виктор Янев и кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. Фирмата е отличена за капиталов план на стойност 11 163 445 евро, който ще построи в границите на идващите 18 месеца, високотехнологична автоматизирана фабрика за произвеждане на кухненски мебели в региона на гр. Кюстендил с обща разгърната застроена повърхност от 6 500 кв.м. По време на церемонията министър Борисов акцентира, че това е значим ден за община Кюстендил и региона – „ От началото на тази година, даже в интервал на рецесия, имаме втори сертифициран план по този закон в област Кюстендил. Затова вложенията, които насърчаваме са на стойност 100 млн. лева и нови 100 работни места “. По време на диалога господин Шот изрази своята признателност към Министерството на стопанската система и държавното управление за ползотворното съдействие и оказаното подпомагане.х„ Искам да благодаря на гр. Кюстендил и кмета Петър Паунов. Кюстендил е едно отлично място, тъй като е на стратегическо място, с богата история, близо до столицата и границата “, добави още господин Шот.х„ Неописуемо е възприятието в този миг. Да имаш шанса за втора поредна година да посрещнеш вложител от Германия в нашия район. Благодаря от сърце, че избрахте Кюстендил, в наше лице ще имате сътрудници. Благодаря и на министър Борисов за поддръжката и бързата реакция, при узаконяването и реализацията на инфраструктурата “, съобщи кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Специално за събитието, приветствен адрес изпрати и посланика на Федерална република Германия Кристоф Айххорн, в който поздрави фирмата-инвеститор: „ С куража си да се ангажирате стопански в страната и по-специално в района на Кюстендил и Вие, също както и голям брой други немски предприятия преди Вас, показвате, че България е перспективен и благонадежден сътрудник в двустранното икономическо съдействие и съставлява капиталово средище, което с право получава похвали и си заслужава “.хБазирано на опита си в сегмента, плановото сдружение ще разчита на пазар в границите на 2 000 км диаметър от производството, т.е. в Западна, Централна, Източна Европа и Близкия изток. Очаква се първите експортни доставки да стартират до 6 месеца след построяването на фабриката.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР