Кюстендил. До края на месеца галерията в Кюстендил е затворена

...
Кюстендил. До края на месеца галерията в Кюстендил е затворена
Коментари Харесай

До края на месеца галерията в Кюстендил е затворена заради подготовката на мащабна изложба по повод 140 години от рождението на Майстора

Кюстендил. До края на месеца галерията в Кюстендил е затворена поради подготовката на огромна галерия във връзка 140 години от рождението на Майстора. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Кюстендил от Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “ – Кюстендил. Ще бъдат експонирани към 350 произведения на художника, разнообразни от непрекъснатата галерия.

За задачата са реставрирани 55 творби на Майстора и 280 са рамкирани. И нещо неповторимо, което се случва за първи път – към ¾ от експозиционната повърхност е затъмнена със специфична материя над оберлихта, с цел да бъде допустимо експонирането на произведения, които са на книжен притежател. Ще бъдат показани подготвителни рисунки на Майстора, акварели, тушове, цветни моливи, като не по-малко от петнадесет на брой – непоказвани негови произведения.

Новата експозиция ще продължи шест месеца след 1 февруари 2022 година. След привършване на краткотрайната галерия по случай 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров – Майстора, непрекъснатата експозиция ще бъда възобновена в досегашния ѝ тип.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР