Кюстендил. Днес в Кюстендил на празника на черешата се срещнах

...
Кюстендил. Днес в Кюстендил на празника на черешата се срещнах
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Опростени ли са задължения на Ковачки, които засягат правата на работниците

Кюстендил. Днес в Кюстендил на празника на черешата се срещнах с доста хора, които страдат от модела на задкулисие и зависимости, който е проникнал надълбоко на всички равнища в страната. Те ми задаваха два въпроса: по какъв начин може изкупната цена на черешите да е 90 ст., а в София да се продават за 7 лева и вярна ли е излязлата в медиите информация, че Национална агенция за приходите са опростили големи отговорности на Христо Ковачки? Този човек дължи пари за компенсации на десетки хора, пенсионирани в Бобов дол. Дължи милиони на хазната и може ли някой да е решил да ги отпише като несъбираеми? Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и претендент за депутат Корнелия Нинова, оповестиха от пресцентъра на партията .

" Питам служебния министър на финансите правилно ли е информацията за опростени пари на компании на Христо Ковачки? Има ли страна, която да го накара да заплати на служащите? Вярно ли е, че да ги притискали да подпишат, че са си получили цялата сума, а са плащали единствено част от нея? ", акцентира тя.

" Обещах на хората истината и ще я диря поради тях. За едни - милиони, за други жълти стотинки за достойния им труд. Пред земеделските производители поех ангажимент да се преразпределят дотации към произвеждане на български плодове и зеленчуци, да се построят пазари и борси, където да излагат директно стоката си и прекупвачите да не им извиват ръцете ", разяснява Корнелия Нинова.

" Ще обновим предлагането си отпреди три години за държавно дружество за изкупуване, каквото има в Румъния. Българското земеделие ще стане приоритет и нашата земя ще храни българския народ ", отбелязва водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР