Кюстендил. Читалище Братство“ в Кюстендил поставя началото на празничната програма

...
Кюстендил. Читалище Братство“ в Кюстендил поставя началото на празничната програма
Коментари Харесай

Читалище „Братство“ в Кюстендил поставя началото на празничната програма „Зимна феерия под Хисарлъка“

Кюстендил. Читалище „ Братство “ в Кюстендил слага началото на празничната стратегия „ Зимна приказност под Хисарлъка “. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Кюстендил Иван Андонов, ръководител на читалището. Официалният старт на програмата ще бъде даден от 11.00 часа. „ Тя ще стартира с разкриване на работилницата на Дядо Коледа и оповестяване на коледния конкурс за картичка, картина, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение. Имаме удостоверение от Дядо Коледа, че той и неговите помощници – джуджетата, са имунизирани и ще бъдат тук “, сподели Иван Андонов.

Конкурсът е разграничен на шест категории: картина, картичка, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение. В него могат да се включат възпитаници от първи до осми клас от област Кюстендил. Срокът за предаване на творбите е 13 декември. Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени на 17 декември на празничен концерт. Всички произведения ще бъдат подредени в галерия в салоните на читалището до 15 януари.

„ В навечерието на светлите Коледни празници провокираме учениците да покажат своя гений и креативност. Нашата цел като уредници е посредством изкуството да предизвикваме въображението на участниците да изразят своето отношение към духа на празниците “, сподели ръководителят на читалището Иван Андонов.

Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР