Кюстендил. Честит празник на черешата, честит празник на Кюстендил. Изключително

...
Кюстендил. Честит празник на черешата, честит празник на Кюстендил. Изключително
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Трябва да защитим българското производство

Кюстендил. Честит празник на черешата, цветущ празник на Кюстендил. Изключително прочувствено прекарване, минах по площада, видях хората, дано одобряват нашето почитание за това, което вършат. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия и претендент за депутат Корнелия Нинова, която изслуша и проблемите, пред които са изправени черешопроизводителите в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Кюстендил . „ С паника изсушах хората. Много ниска изкупна цена на продукцията, неспособност да я изложат непосредствено на пазари. 60 стотинки желаят единствено берачите, а изкупната цена е сред 80 и 90 стотинки за кг, което е убийствено за тях. Най-тревожното е това, което чух - доста споделят: „ Няма смисъл, убийствено е, следващата година се отхвърлям ”. Важно е незабавно да се решат проблемите и след 11 юли имам вяра, че това ще стане ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнеля Нинова.

„ Първото нещо, за което ще работим, е по този начин наречената скъсена верига на доставки. Това значи от производителя, той да има опция непосредствено да излага на пазар своята продукция, тъй като прекупвачите купуват на ниска цена стоката, натоварват цената и най-после за всички консуматори цената е непостижима. Тук черешите се купуват за 90 стотинки, а в София до оня ден се продават за 8.00 лева Цялата тази разлика се прибира от някой, който не е вложил грам труд ”, сподели Нинова.

„ След това - отбрана на българското и родно произвеждане, на български плодове и зеленчуци, мляко и месо, с цел да понижим този импорт, който непрекъснато ядем, а имаме прелестна земя и прелестни благоприятни условия, с цел да отглеждаме ”, добави тя.

„ Смятаме да преразпределим дотациите, до момента по-голяма част от тях отиваха при зърнопроизводителите. Смятаме да насочим по-голяма част от тях към производителите на месо, мляко, плодове и зеленчуци, с цел да можем и през финансовите тласъци да компенсираме това, че дотациите за нашата продукция са по-ниски от тези в Европа и по този метод продукцията ни става неконкурентоспособна “, съобщи Корнелия Нинова. Тя напомни и концепцията за основаването на държавно дружество, което да се ангажира да изкупува продукцията, да има и преработвателно дружество което да преработва и да има добавена стойност, като по този метод ще се основат работни места, а и ще се подсигурява на тези хора, че страната ще застане зад тях и ще изкупува продукцията им.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР