Квантовите компютри могат да ускорят значително разработката на нови лекарства(снимка:

...
Квантовите компютри могат да ускорят значително разработката на нови лекарства(снимка:
Коментари Харесай

Квантови технологии на Google навлизат във фармацевтиката


Квантовите компютри могат да ускорят доста създаването на нови медикаменти
(снимка: Google)

Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim подписа контракт за съдействие с Гугъл Quantum AI (лаборатория на Гугъл за проучвания в региона на изкуствения интелект) за проучвания и използване на технологии за квантови калкулации в научноизследователската и развойна активност на фармацевтичната промишленост, по-специално с потребление на симулации на молекулярната динамичност.

Партньорството сплотява експертизата на Boehringer Ingelheim в региона на компютърната разработка и „ in silico ” (компютърно) моделиране на лекарствени артикули с ресурсите на Гугъл, който е един от водачите в създаването на квантови компютри и логаритми.

За първи път фармацевтична компания сплотява сили с Гугъл за потребление на квантовата компютърна техника в региона на фармацията. Партньорските взаимоотношения се подписват за интервал от три години и в ръководството им се включва новосъздадената квантова лаборатория на Boehringer Ingelheim.

„ Квантовите компютърни технологии дават опция за значително ускорение и усъвършенстване на изследователската и развойна активност в нашата промишленост. Квантовите компютри са технология, която е още на първите стадии от развиването си, само че ние сме уверени, че с помощта на нея ще можем да създадем нови и по-добри лекарствени артикули за лекуване на хората и животните в бъдеще ”, разяснява Михаел Шмелмер, член на Съвета на шефовете на Boehringer Ingelheim.

Германската компания следва проект за цифрова промяна, с цел да обезпечи процесите за създаване на нови лечения, което в последна сметка се чака да докара до нови открития в медицината за пациентите в потребност. Фирмата влага в цифрови технологии с приложения в основни области като изкуствен интелект (AI), машинно образование и просвета за данните, които ще се употребяват за по-добро проучване на болесттите, техния механизъм и биомаркери, както и цифровата терапевтика.
още по тематиката
„ Едно от най-очакваните естествени и евентуално трансформиращи приложения на квантовите компютърни технологии е извънредно прецизното моделиране на молекулярните системи ”, съобщи Райън Бабуш, началник на отдел „ Квантови логаритми ” в Гугъл. От партньорството с Boehringer Ingelheim интернет колосът чака да получи опция за проучване на доста случаи и способи за квантови симулации в химията.

Компютърните технологии към този момент са заели значимо място в създаването и развиването на иновационни лекарствени артикули, само че алгоритмичната конструкция на днешните обичайни компютри не може да се оправи с огромна част от комплицираните действителни провокации в изследователската и развойната активност във фармацевтиката, и най-много със симулирането и разбора на молекулите, свързани с механизмите на болесттите.

Квантовите компютърни технологии, въпреки това, имат капацитет за прецизна симулация и съпоставяне на доста по-големи молекули от тези, за които това е постижимо сега, като по този метод основават нови благоприятни условия за фармацевтични нововъведения и терапия на редица болести.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР