Куртурологът и анализатор Ивайло Нойзи Цветков нарече случилото се „путинофилско

...
Куртурологът и анализатор Ивайло Нойзи Цветков нарече случилото се „путинофилско
Коментари Харесай

Крясъците на безродниците на Шипка е славеева песен за нацизма

Куртурологът и анализатор Ивайло Нойзи Цветков назова случилото се „ путинофилско безсрамие “.

Журналистът Асен Григоров, който е участвал на събитията на Шипка счита, че случаите са могли да бъдат избегнати, в случай че органите, виновни за сигурността на сходни изяви, са били по-стриктни.

Руски прокремълски медии отразиха случилото се по следния метод: На Шипка българите скандираха: „ Ще доживеем деня, когато Путин още веднъж ще освободи България! “

И в действителност безродници скандираха сходни и други идиотщини.

Очевидно цивилизационният избор, който сме създали с участие в НАТО и Европейски Съюз или по-общо казано да продължим да сме в Европа, където ни е мястото от близо 14 века, ще би трябвало да мине и през крясъците на дребна част от путинофили. До тяхното осъзнаване или уединяване. За задачата ще би трябвало да се оправим с путинската агитация и тролска война, която се води против България. Ще би трябвало управляващите да открият и спрат финансирането на путинофилите – откъдето й да идва то.

Ще би трябвало да си разбираем също разликите сред шовинизъм и нацизъм, която в последно време въпросната партия, деряща гърло на Шипка, разми до неразбираемост.

Националистът си показва себе си като член на избрана общественост (партия „ Възраждане “ много приляга на описаното във „ Въображаемите общности “ на Бенедикт Андерсън), която е обединена, суверенна (или би трябвало да бъде), споделя обща просвета, антична, има свещена връзка с територията. Той е предан към нацията и е подготвен да я пази (поне на думи). Опитва да притегли всеки, който е подготвен да изповядва единна нация в единна страна, а в стопанската система – да си сътрудничи единствено със строго опредлени страни (например Русия).

Нацистът е нещо друго. Писателят Валтер Герлиц разказва нацизма по този начин: нацизмът е социално-религиозна теория за спасението. Нещо, мощно обвързвано с Дарвиновата доктрина за „ естествения асортимент “. Разпоредбите за съперничеството на животните в границите на типа нацизма придвижва в обществото. Нещо като обществен дарвинизъм - доктрината за човешкото рационализиране. Някои елементи от българското общество са уплашени от концепцията за смяна на страната. За тях това е разтърсване, изваждане от „ уюта “ на старите канони и постулати. Такива са, тъй като в случай че от петгодишен чуваш, че Русия ни е освободила два пъти и би трябвало да сме признателни до гроб, всяка смяна те одобряват акто опасност. Как по този начин нашият кумир Русия ще би трябвало да отстъпи на цивилизационния избор…

Трябва да запазим „ чистотата на българския дух, на българската нация в унисон с чистотата на славянския дух, изповядван в Русия от Путин “. И някъде тук откриваме нацизма. Путин упорства Украйна да признае, че е част от Русия, а украинците, че са част от съветската нация. В този смисъл войната, която той стартира в неговия мозък би трябвало да бъде възприета от света като „ освободителна “, а за какво не и „ свещена “. Това е част от неговия евразийски план, именуван още „ славянска пролет “ и „ нова Русия “. Идеолозите на путиновата доктрина включват в тази „ стратегия “ освен Украйна, само че още България, Сърбия, Беларус. Всеки, който е против тази „ велика концепция “ е зложелател. С врага се работи по един единствен метод – унищожава се.

Започва се със снежни топки на Шипка. Ако имат оръжие – биха го употребявали.

Всичко това припомня за Дмитрий Боровиков и „ патриотичната “ конструкция „ Шулц 88 “ с лозунга „ Ако не ни одобряват непринудено, ще ги принудим “. Разбира се, това е краен вид на сходни организации, само че самият факт, че в Русия те са 53, по данни на правосъдното министерство, (тази статистика от през вчерашния ден е изтрита от уеб страницата на ведомството…) е мощно обезпокоителен.

И ето ги у нас. Кресливи, арогантни и нападателни. Запътили се към Народното събрание и изпълнителната власт. „ Съвсем скоро ще управляваме страната “, - безапелационен до кресчендо е техният водач. И дава обещание всички русофоби (всички, които не са съгласни с него) да бъдат „ отстрелвани като нездравословен дивеч “. Избиването на хиляди украинци е единствено подготовка към международното владичество – световна путинландия.

Калибърът в Русия и България е друг, само че крясъците се все по-истерични – те осъзнават, че в случай че не съумеят в този момент, когато човечеството, включително и българите, са в потрес от завоевателната война в Украйна, повече няма да имат късмет. Нямат и в този момент, само че най-малко ще опитат.

И си имат основен водач – чичко Путин, който се намества в стола на чико Сталин. Вождизмът е един от знаците на нацизма. Хитлер се оглежда в масите. Преди него същото прави Мусолини. Миклош Хорти е в Унгария.

Може да бъдат наричани с разнообразни имена и понятия, само че същността, наличието им е нацистко. У нас формалната табелка е „ лидерски партии “, само че става дума за вождове с неограничени права в превзетата партийна територия. Борисов и ГЕРБ са христоматиен образец. Костадинов и „ Възраждане “ също. Дори в прокуратурата е по този начин, откогато Цацаров, а по-късно и Гешев възцариха тоталитарно ръководство. Именно Цацаров докара съветския общоприет прокурор Юрий Чайка, който беше посрещнат от тогавашния министър председател Борисов пред Министерски съвет (не пред кабинета, а пред сградата) като генерал-губернатор. И забележете, Цацаров и Чайка подписват съглашение български прокурори да се образоват в Русия на битка с корупцията. При състояние, че Русия е в челото на най-корумпираните страни в света!

Западът, най-общо казано, подцени Владимир Путин, вярвайки, че в XXI век никой крепко мислещ човек няма да заплашва с „ аленото “ нуклеарно копче. Западът си правеше сметките посредством разбори на „ съветския темперамент “ на руснаците, живеещи и учещи в Съединени американски щати, Франция, Англия, Германия, Канада, Испания, Швейцария и прочие Само че тези съветски жители са отвън родината си точно, тъй като не одобряват Путин и неговия режим.

И бездната се отвори, подготвена да погълне 77-годишния живот без война, в който цивилизацията отпътува надалеч напред, а Путин се върна към военните паради и непрекъснатото потапяне на руснаците в злокобната атмосфера на Втората международна война. Несполуките и бездарието в ръководството на Русия се прехвърляха на света, който ненавижда руснаците (без нито един аргумент), а НАТО и Европейски Съюз бяха превърнати от пропагандата в плашила. Елементарно, примитивно и… работещо. Работи и у нас. Неспособността или нежеланието да се сложи граница сред Путиновия режим и съветския народ, докара до люмпенизация на путинизацията в България. И това не е за подценяване. Защото тукашните нациопати проповядват поклонение пред Путин и ненавист към всички останали. А да мразиш е елементарно. Както и да се кланяш на кремълския тотем. Поне до момента в който историята го погребе до останалите тотеми на злото.

Предстои ни денацификация на денацификаторите.

Витали Роник

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР