Курсовете започват през септември Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници

...
Курсовете започват през септември Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници
Коментари Харесай

БАЛИП и БАУД обявяват новите курсове за брокери и инвестиционни консултанти

Курсовете стартират през септември

Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори (БАЛИП) взаимно с Българската асоциация на ръководещите сдружения (БАУД) провеждат от края на септември съботно-неделни курсове за подготовка на претенденти, искащи да се явят на изпити пред Комисията за финансов контрол (КФН) за правоспособността на брокери и капиталови консултанти.
Една от главните цели е бъдещите брокери и капиталови консултанти да са освен теоретично, само че и на практика готови за всички аспекти на работата си, тъй че със своята подготвеност и умения да отговорят съответно на пазарните условия.

Обучението ще бъде извършено от: Васил Караиванов – Асистент, Стопански факултет на СУ, докторант; Надя Неделчева, CFA – Портфолио управител, " Карол Капитал Мениджмънт ” ЕАД; Ирина Димитрова, CFA – Финансов шеф в НЕГ.БГ; Галина Димитрова, CFA – Финансов специалист, ОББ.
Курсовете ще започват на 15 септември 2018 година и ще продължат до 28 октомври 2018 година Предвижда се и провеждането на експериментален изпит на 3 ноември 2018 година - по избор и отвън формата на курса. Могат да се проведат и спомагателни занятия (упражнения), както и съвещания.

Подробна информация за записване за курсовете може да се откри на уеб страниците на асоциациите balip.com и baud.bg.

Изпитите за брокери и капиталови консултанти ще се проведат от Комисията за финансов контрол (КФН) на 10 и 11 ноември 2018 година
Документи за записване за изпити се подават в КФН до 24 август 2018 година (петък) в това число.
Предвижда се претендентите, сполучливо издържали изпита за брокер пред изпитната комисия, избрана от КФН, да се запишат за практическо образование за работа с Xetra©, RTS и разпоредбите за търговия, проведено от " Българска фондова борса – София ” АД.

БАЛИП и БАУД организират курсове за брокери и капиталови консултанти за девета поредна година. Вече има основана традиция миналите курсовете на асоциациите да се показват доста добре на изпитите пред КФН, като успеваемостта варира от 80 до 100% по другите специалности.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР