Куриозно отвличане в столицата - откраднаха куче от ветеринарна клиника.

...
Куриозно отвличане в столицата - откраднаха куче от ветеринарна клиника.
Коментари Харесай

Издирват извършителите, които откраднаха куче от ветеринарната клиника в София

Куриозно похищение в столицата - откраднаха куче от ветеринарна клиника. Причината съгласно лекарите е да се избегне заплащане на лекуване за над 4000 лева Отвличането е снимано от охранителните камери. Мъж и жена влизат в клиниката под предтекст да зарадват кучето Ара с консерва храна.

“Започнаха да го галят, да си играят с него и в идващия миг да му смъкват нашийника”, описа ветеринарният доктор доктор Весела Хичева.

Посетителите подвигат животното и се насочат към изхода. Престъплението е авансово проведено - на открито чака трети съизвършител с маска.

„ Опитах се да застана сред тях и вратата, в този миг третия им съизвършител бутна вратата извън и съумяха да излязат макар спречкването на вратата с шефа “, добави тя.

Мъжът е чужд за чиновниците, само че дамата е била в клиниката и различен път. Ара е бездомна, открита простреляна в гръбнака и парализирана. Първоначално получава присъдата - евтаназия. Претърпява комплицирана интервенция в друга клиника, по-късно е оставена за рехабилитация в тази, дължимото е над 4000 лева

„ Това е насъбрана сума от лекуване, престой, хоспитализация, физиотерапия на това животно - от април до ден сегашен, като те покриваха някаква част от тези пари, които се трупаха, само че в последна сметка 4200 са остатъка. Поканих ги да си я вземат, само че откакто си заплатят всички разноски. Собственикът на животното неведнъж се е държал жестоко по телефона и непосредствено в клиниката с мен и с сътрудници “, изясни доктор Димитър Яновски.

За лекуването ѝ се събират пари в обществените мрежи, а сумите постъпват по сметката на клиниката. Мъжът и дамата избавили Ара и организирали акцията в интернет отхвърлят да имат нещо общо с закононарушението. Подозират обаче каква е повода за кражбата.

“Ултиматумът, който сложиха от клиниката, е, че в случай че тези пари мигновено не бъдат изплатени, кучето ще бъде изпратено в общински подслон за евтаназиране “, описа тя.

Другият човек, вписан като настойник на Ара в клиниката е мъжът, който я е намерил. Той също отхвърля да е обвързван по какъвто и да е метод с похищението.

„ Това е кученце, което бяхме намерили преди доста време, то си влачеше задните крайници, беше простреляно в гръбнака и ние просто го закарахме да се опитаме да му помогнем, каквито пари сме имали, дадохме да го оправят и оттова нататък не му знам ориста “, описа той.

След случая е подаден сигнал в полицията. От Столична дирекция на вътрешните работи потвърдиха за bTV и оповестиха, че са подхванати незабавни дейности за определяне на самоличността на причинителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР