Куриозен сюжет се разви в Благоевград, след като в средата

...
Куриозен сюжет се разви в Благоевград, след като в средата
Коментари Харесай

Отстранен от ВАС кмет не сдаде градските чествания

Куриозен сюжет се разви в Благоевград, откакто в средата на април Кметът сдаде поста, само че не напусна градските церемонии – в продължение на към две седмици участваше в тях, паралелно до приемника си и другите публични лица. Сайтът и фейсбук профилът на общината съответно осведомиха за наличието му, въпреки да липсваше служба, посредством която да го показват.

Кмет на Благоевград сега е Ясен Попвасилев. Той бе заместител на Томов, до момента в който общинският съвет не го назначи за краткотрайно изпълняващ длъжността на 21 април. На 22 април общината осведоми за първа копка при ремонт на няколко улици. Видно от известието, наред с Попвасилев, тирада е държал и остарелият кмет - показан просто като „ инж. Румен Томов ”. Три дни по-късно „ инж. Румен Томов ” е посетител и на старт на автомобилното съревнование „ Планинско нанагорнище - Благоевград 2021 ”. На 4 май той стои измежду формалните лица - зад Попвасилев, при честването на гибелта на Гоце Делчев. Ситуацията се повтаря и при строгия протокол на Гергьовден. Сред локалната общност се появиха мнения, че всичко това не прави положително усещане. Малко по-късно Томов напусна обществения живот на общинското управление. Последно се появи паралелно до Попвасилев в петък, при тържеството на ФК „ Пирин ” в чест на влизането в Първа лига – само че към този момент дефилирайки единствено на персоналния си фейсбук профил. На профила, прочее, той си стои изписан като кмет на града.

Пред „ Сега ” Томов разяснява, че всеки жител може да взе участие в мероприятия на общината. Нормално е и той, откакто е бил кмет. „ Сега сега да вземем за пример се прибирам от Батак ”, сподели Томов, визирайки честването на 145 години от Априлската епопея.

 

ИЗБОРИ

Произнасянето на Върховен административен съд докара до частични избори в Благоевград. Те ще се проведат на 27 юни. Залогът на тях е доста огромен, защото се явяват генерална подготовка на партиите преди предварителния парламентарен избор на 11 юли. Важни са и в механически проект, тъй като на тях ще бъде тествано машинното гласоподаване. Засега е ясно, че Томов ще бъде претендент посредством формата, с която взе участие преди 2 години – самостоятелен, подсилен от Българска социалистическа партия. Очаква се съперници да му бъдат Илко Стоянов от „ ИТН ” (бивш общински съветник) и шефът на локалния учебен инспекторат Ивайло Златанов, повдигнат от ГЕРБ. Възможно е да се кандидатира и ръководителя на общинския съвет Андон Тодоров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР