Купищата изкуствени химически и пластмасови отпадъци по света са надхвърлили

...
Купищата изкуствени химически и пластмасови отпадъци по света са надхвърлили
Коментари Харесай

Премината е критичната граница на замърсяването на Земята с пластмаси и химикали

Купищата изкуствени химически и пластмасови боклуци по света са надхвърлили доста границите, безвредни за човечеството и планетата, на която живеем, заради което незабавно би трябвало да се ограничи тяхното произвеждане, заключиха учените.

Смята се, че през днешния ден на пазара се създават към 350 000 разнообразни химикали и че огромни количества попадат в прородата.

„ Отрицателното влияние на такива боклуци е задоволително огромно, с цел да стартира да визира основните функционалности на планетата Земя и нейните системи “, споделя Бетани Карни Алмрот, академик от университета в Гьотеборг и съавтор на новото проучване, пред Агенция Франс Прес.

То беше извършено от специалисти от Стокхолмския център за резистентност и беше оповестено преди конференцията на Организация на обединените нации в Найроби в края на месеца, на която ще се разиска битката с пластмасовото замърсяване " от източника до морето ", сподели ръководителят Програмата за околната среда на Организация на обединените нации, Ингер Андерсен.

Пестицидите безсистемно убиват живите организми, а пластмасата се натрупа в организмите на всички живи същества на нашата планета.

„ Някои химикали...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР