Купената кайма е добре да се замразява на порции. Този

...
Купената кайма е добре да се замразява на порции. Този
Коментари Харесай

Домакиня сложила кайма в пакет и я разточила. Вижте защо

Купената кайма е добре да се замразява на порции. Този необикновен трик ще ви накара да гледате по друг метод на обичайното предпазване на продуктите. Всичко, от което имате потребност са няколко торби с цип. Просто талантлив трик. Сама не бих се досетила за това!

Каймата е бързо развалящ се артикул и по тази причина незабавно след нейното извличане е належащо да се замрази. Замразяването се прави за да се спре или забави развиването на бактерии в нея. Счита се, че колкото по-бързо пристъпим към процеса на заледяване на каймата, толкоз по-малко тя се поврежда. Според някои източници закупената кайма би трябвало да престои на хладно за къса време преди да се сложи във фризера. Каймата въпреки и замразена във фризера, има избран период на предпазване и не може да престоява в замразено положение безпределно. Ако не се съблюдава избраният период на предпазване, каймата ще загуби своите хранителни и вкусови качества.

Известно е, че месото което неведнъж сме замразявали и размразявали, губи потребните си свойства и вкусовите си качества. Много постоянно това се случва с каймата, защото когато е замразена отделянето на парче, належащо ни за несъмнено ядене, е съвсем невероятно. Първоначално би трябвало да размразим цялата кайма, а оставащата част просто още веднъж да сложим във фризера.

Необходими артикули: 

. Готова кайма (без лук)

. Пакет или плик – за предпочитане първокачествен с цип лента

. Точилка

. Пръчица за суши
 Обичате кетчуп? Задължително прочетете това! Обичате кетчуп? Задължително прочетете това!
Според изследване на питателните привички на американците 7 от 10 от тях считат, че всичко, сложено сред две хлебчета, е пълноценно...

Начин на подготвяне:

В пакета поставете каймата, като запълните към половината пространство. С помощта на точилката деликатно преминете върху пакета, образувайки един постоянен слой.

С пръчката за суши или някакво друго сходно приспособление (например, плоска пръчка за скара или тъпата страна на ножа) притиснете малко надолу каймата, формирайки мрежа от обособени порции. 

След заледяване тези порции ще могат елементарно да се откъсват.

Край на проблемите със съхраняването на каймата! Но това надалеч не е единственият артикул, който може елементарно да бъде употребен в замразен тип и вярно съхраняван.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР