Кумът Арън стоеше пред църквата в Торнхам редом с младоженеца

...
Кумът Арън стоеше пред църквата в Торнхам редом с младоженеца
Коментари Харесай

Откъс от Едно незабравимо лято

Кумът Арън стоеше пред църквата в Торнхам паралелно с младоженеца – своя брат Лий, който леко трепереше от нерви. Музиката от църковния орган се носеше безшумно в неподвижния летен въздух над гостите, а свещеникът бе потопен в мисли, до момента в който всички чакаха булката Алис най-накрая да се появи.

Лий се беше влюбил в Принцеса Алис, която искаше постоянно да е в центъра на вниманието, прекомерно капризна от от дълго време овдовялата си майка Сали. Арън предпочиташе нейната практична и интелигентна братовчедка Кланси, единствената шаферка на Алис. В опит да разведри терзания Лий той се наведе към него и прошепна:

– Надявам се, че всички тези истории за кума и шаферката са истина.

Лий съумя да се усмихне.

– Хвърлил си й око още от предишния уикенд.

– Хвана ме!

Арън беше непрекъснато нащрек от мига, в който Кланси излезе от колата си – яркочервена и спортна. Набиваше се на очи в такова селце като Нелсънс Бар, графство Норфък.

– Майките на Алис и Кланси са еднояйчни близначки. – Лий насочи диалога към обичаната си тематика: Алис. – Затова девойките наподобяват по-скоро на сестри, а не на братовчедки.

Да, двете в действителност имаха сходни кестеняви коси и зелени очи, побърза да изтъкне Арън.
 Насладете се на Едно незабравимо лято - нов разказ от Сю Муркрофт Насладете се на " Едно незабравимо лято " - нов разказ от Сю Муркрофт
ТЪРСИ съдебна експертиза организатор за ваканционни вили „ Раундхаус Роу “. КЪДЕ? Идилично селце на крайбрежията на Норфък. ГАРАНТИРАМЕ: няма да и...

– Но по темперамент са напълно разнообразни – означи той.

Двамата с Кланси бяха флиртували цяла седмица и си бяха разменяли смешки за суетнята преди сватбата. А след снощната публична подготовка, която проведоха родителите му в къщата на семейство Де Силва, флиртът им доближи своята кулминационна точка и мина в дълга буйна целувка в един мрачен ъгъл на градината. Кланси притисна тяло в него и впи устни в неговите и това напряко го докара до полуда. И тъкмо тогава се появи Лий. Той търсеше Арън поради някакво досадно обвързване на кума – на Арън му се струваше, че има хиляди такива – и Кланси направи мимика, като че ли крещеше без глас. А по-късно му прошепна:

– Утре. След сватбата.

Арън нямаше самообладание сватбената гала да завърши...

В задната част на църквата настана неспокойствие, хората най-близо до вратата се раздвижиха и облеченият в бяло духовник пристъпи напред в очакване. Най-сетне! Арън се обърна и видя Кланси Мос да върви към него по пътеката. Зелената й рокля се разстилаше към нея като вода и потрепваше при всяко нейно придвижване.
 Новата лятна книга от Джени Хейл ни връща край Брега на светулките Новата лятна книга от Джени Хейл ни връща край Брега на светулките
Книжното лято не би било същото без нов разказ от Джени Хейл. Първите й книги, преведени на български език – „ Обичай ме зара...

На лицето му се появи усмивка... Но Лий издаде заглушен обезпокоителен зов. В този миг Арън осъзна, че нещо не е наред. Вместо да пристъпва тържествено, както е присъщо на шаферките, Кланси подтичваше. Не носеше букет. Не вървеше след булката. Останала без мирис, тя се спря пред свещеника, само че не се усмихна.

Хвърли бърз взор към Арън, след това постави ръка на рамото на брат му и заприказва с трептящ глас:

– Съжалявам, Лий. Не мога да открия Алис. Майка й беше тръгнала за църквата, а ние двете отидохме в стаите си за последни мерки, само че... когато я потърсих, булчинската й рокля висеше на закачалката. А колата й я нямаше.

Арън се обърна внезапно и погледна брат си.

А Лий рухна пред очите му.

Още от ЛИТСПОТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР