Културният център Иван Михайлов от град Битоля изпрати открито писмо

...
Културният център Иван Михайлов от град Битоля изпрати открито писмо
Коментари Харесай

Македонски българи: Стига сте крили палачите ни от УДБА!

Културният център " Иван Михайлов " от град Битоля изпрати намерено писмо до македонския президент Стево Пендаровски, в което пита по кое време управляващите в Скопие " ще отворят архивите на УДБА (зловещата Държавна сигурност на югославския деспот Йосип Броз Тито, бел.ред.) в Македония и по кое време ще изискат да бъдат отворени югославските окупационни документи, свързани с репресиите и изтезанията против македонските българи от Кървавата Коледа през 1945 година и по-късно ".

" Искаме да забележим кои са палачите на нашия народ в Македония ", се споделя в писмото, подписано от ръководителя на сдружението Любчо Георгиевски, което БГНЕС разгласява без съкращения.

" Като президент на Македония Вие имате дълг към всички жители на тази страна, в това число и към македонските българи, които резервираха своята националност, макар десетилетия на репресии и напън. Днес управляващите се хвалят с отчет на една неправителствена организация, твърдейки света, че нашата родина била станала народна власт. Ние не сме разбрали по кое време и по какъв начин се е случило това, предвид на непокътнатата държавна идеология на юго-македонизма. Затова бихме желали да сложим два въпроса пред Вас като президент на всички жители:

1./ Защо при 110 000 македонци, оповестили се персонално и свободно за българи посредством настояването за приемане на българско поданство, ние не сме упоменати в Конституцията на " демократичната " наша родина? Благодарни сме на министъра на външните работи господин Османи, че направи това предложение, само че то беше отхвърлено, в това число и от Вас. Неприемлив е аргументът, че България не го била поискала, т.е. нямате против какво да го размените. Нашите права не могат да се разиграват като на покер.

Г-н Президент,

Ние не чакаме България да изиска от Вас да бъдем включени в Конституцията. Тя няма да го направи. За това упорства не България; настояваме ние!!! Ние, македонските българи, дадохме на Македония възрожденците. Дадохме й Екзархията. Дадохме й великаните на македонската битка от Илинден. Дадохме й Дамян Груев, Гоце Делчев, Христо Татарчев, Тодор Александров, Ванчо Михайлов. Ние не сме малцинство и няма да бъдем малцинство, а държавотворен народ - достоверни македонци с български корен! Искаме си своето място в Конституцията и ще го получим.

2./ Бихме желали също по този начин да Ви попитаме по кое време, господин Президент, ще отворите архивите на УДБА в Македония и по кое време ще поискате да бъдат отворени югославските окупационни документи, свързани с репресиите и изтезанията против македонските българи от Кървавата Коледа през 1945 година и по-късно?. Искаме да забележим кои са палачите на нашия народ в Македония. Без правдивост няма амнистия!!! Искаме имената на убийците на българите от общите гробове във Велес, Делчево, Щип, Куманово... във всеки македонски град. Искаме истината за македонския ГУЛАГ, който има толкоз страшни за нас българите имена - Голи оток, Добой, Идризово. От Вашият отговор на тези два въпроса ще разберем какъв брой храброст имате и какъв брой откровено желаете европейско бъдеще за нашата Татковина.

Г-н Президент, не би трябвало да имате илюзии - единствено Истината е суверен. Юго-македонистката неистина няма да направи Македония свободна ", се споделя в писмото.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР