Култовият чешки китарист Павел Щайдъл и младият виртуоз от Северна

...
Култовият чешки китарист Павел Щайдъл и младият виртуоз от Северна
Коментари Харесай

Cinga Manga Funk идва с Доко, Доко във фънк вариант

Култовият чешки китарист Павел Щайдъл и младият виртуоз от Северна Македония Дарко Багески ще покажат майсторството си на втория ден от Plovdiv GuitArt Festival на следващия ден.

Същата вечер в Пловдив свири паметната група Cinga Manga Funk. Трите събития ще бъдат стриймвани наживо по YouTube канала на Bee Bop Café.

Групата Cinga Manga Funk е една от най-интересните обединения, които са се появявали на родната сцена последните години.

Концертът й ще стартира в 21 часа. Правят неповторима комбинация от фънк, джаз и прогресив рок с детайли на циганска музика.

В групата влизат Ева Перчемлиева, Ангел Демирев, Петър Миланов, Христо Минчев и Кирил Добрев.

Демирев и Миланов са блестящи китаристи, а барабанистът Добрев ражда концепцията за музиката на групата.

Преди няколко месеца групата пусна клипа си „ Доко, Доко”, в който музикантите са облечени в костюми от времето на барока.

В парчето ромските претекстове се редуват с детайли на джаз и фънк. " Доко, Доко " гледан от над 35 хиляди души за няколко месеца.



Павел Щайдъл печели първа премия от интернационалния конкурс на Radio France през 1982 и от този момент е международна звезда. Той ще има майсторски клас, който стартира в 10 часа в Bee Bop Café.

Чешкият музикант е прочут с жестовете си с лице и тяло по време на концертите си.



Концертът на Дарко Багески започва в 19 часа в същата зала. Северномакедонецът е следвал в Скопие при проф. Джейн Пенов и в Загреб при проф. Джевдет Сахатчия.

Завършил е Висшето музикално учебно заведение „ Ференц Лист “ във Ваймар. Багески има стотици концерти в Германия, Италия, Швеция, Китай и Съединените щати.

Участвал е в семинари и майсторски класове с Томас Милър Перинг, Лора Йънг и Зоран Дукич.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР