Кулминацията на арт инициативата ще се състои на 14 февруари,

...
Кулминацията на арт инициативата ще се състои на 14 февруари,
Коментари Харесай

Обявиха победителите в конкурса за най-креативна валентинка в Русе

Кулминацията на арт самодейността ще се състои на 14 февруари, от 14:30 ч. пред Дървото на влюбените пред Доходното здание

Сто и двадесет собственоръчно направени Валентинки във връзка празника на Свети Валентин – Деня на влюбените, измайсториха участниците в петия общоградския конкурс за най-креативно обръщение за любовта и другарството, проведен от Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “ и Онлайн магазин „ Пифчо “. Картичките бяха журирани от дизайнерския екип на „ Ауреа Артис “ – магазин за артистични и ръчно направени дарове.

В юбилейния конкурс първо място завоюва Сибел Ромеова от ПГ по облекло „ Недка Иван Лазарова “. Втори в арт конкуренцията е Мартин Йорданов – още веднъж възпитаник от ПГ по облекло. Трето място си поделят осемгодишните Вяра Маринова от креативната работилничка за Валентинки към Двореца на децата и Сияна Славова от КСУДС „ Еквилибриум “. Специалният приз „ Най-добър от най-хубавите “ или „ Best of the Best “ за най-оригинална картичка за любовта и другарството се присъжда на Боримир Радев – 5 кл. от СУЕЕ „ Св. Константин - Кирил Философ “.

Журито дефинира и още две награди за минимален и най-възрастен участник в състезанието, като наградите тази година отиват надлежно при тригодишния Дамян Темелков от Двореца на децата и 89 годишната Снежинка Чакърова от Дом за остарели хора „ Възраждане “.

Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “ ще връчи в допълнение една самостоятелна и една сложна поощрителна премия. Индивидуалният приз сграбчва Румяна Тодорова от ЦНСТМУ „ Любов “ за креативното и неизменност в състезанието, а груповата премия отива при сръчните майстори от Защитено жилище при ЦПЗ – Русе, които за първи път се включват в арт конкуренцията. Освен това те са изработили и красиви Валентинки като подарък за спечелилите.

Естествената кулминационна точка на арт самодейността ще се състои на 14 февруари (вторник) от 14:30 ч. пред Дървото на влюбените (Дървото пред Доходното здание), което ще „ разцъфне “ с неповторимо направените Валентинки. Тази година с помощта на DJ Groovy (Георги Дамянов) участниците в самобитния флашмоб на любовта ще се потопят и в музикален микс от любовни шлагери.

По традиция, всеки русенец, включил се към събитието, ще получи от основателите самостоятелно обръщение за любовта и другарството.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР