Кухнята като помещението, в което приготвяте храната, би трябвало да

...
Кухнята като помещението, в което приготвяте храната, би трябвало да
Коментари Харесай

Опасност в кухнята – вижте каква

Кухнята като помещението, в което приготвяте храната, би трябвало да е най-чистото и безвредно място в дома ви. Това обаче надалеч не е по този начин. Кухнята крие доста рискове за здравето ви, за които въобще не допускате.

Кои са най-големите рискове, които ви дебнат в кухнята?
 Опасностите в всекидневието, за които НИКОЙ не подозира Опасностите в всекидневието, за които НИКОЙ не подозира
Давате ли си сметка какъв брой доста рискове висят над вас в всекидневието ви? За множеството от тях сме сигурни, че рядко се замисляте. Модерн...

·  Гъбата и кърпите – едно от най-мръсните места в кухнята

 Гъбата за миене на съдове попива частици храна и е идеална среда за бързо размножаване на бактерии, защото е непрекъснато влажна. За да се отбраните от микроби и бактерии, значимо е да измивате гъбата подробно след всяка приложимост, да я дезинфекцирате и даже да я подменяте всяка седмица. Повишете хигиената и във връзка с кърпите в кухнята. Те също да парадайс за бактериите.

·  Газовият котлон

Изпускането на газ е извънредно рисково освен за здравето, само че съставлява и директен риск за живота. Проверявайте газовия котлон дали е изключен след приложимост и го подлагайте на честа профилактика, с цел да сте сигурни в редовността и сигурността му.

· Пластмасовите кутии и бутилки за храна и течности
 9 неща, които би трябвало да изхвърлиш от кухнята си на момента 9 неща, които би трябвало да изхвърлиш от кухнята си на момента
Често в кухнята си държим неща за всеки случаи, които да използваме при потребност. Някои то тях обаче могат да застрашат здравето ни, а дру...

Съществуват разнообразни типове пластмаса. Част от тях са рискови за здравето, отделят нездравословни субстанции при заледяване или нагряване, не се предлагат за повторна приложимост по същата причина и могат да провокират редица тежки заболявания, измежду които даже рак. Ако оставите пластмасовото си шише с вода на слънце и на висока температура, не я консумирайте по-късно, а я изхвърлете. При нагряването са се отделили нездравословни субстанции, рискови за здравето ви. Най-добре дръжте водата си в стъклена бутилка или кана.

Видове рискова пластмаса в кухнята

-  РЕТ

От нея се създават произведения за еднократна приложимост. Бутилките от пластмаса, предопределени за еднократна приложимост, са белязани със знак PET. Не си позволявайте да ги употребявате наново, в случай че държите на положителното си здраве. Ако решите да ги измиете и употребявате наново, бъдете подготвени да поемете нездравословни химикали посредством тях.

-  PS
 Как да организираме кухнята си в няколко лесни стъпки? Как да организираме кухнята си в няколко лесни стъпки?
На много хора им е мъчно да провеждат пространството в кухнята си и всички неща в него. В тази публикация ще дадем скъпи препоръки по какъв начин това...

Излъчва рискови химикали при нагряване. Не съхранявайте топли ястия и питиета в кутии и бутилки, направени от този тип пластмаса. Една от разновидностите на този тип пластмаса е бяла и пореста, назовава се стирофоум. При нагряване отделя в храната ви канцерогенни субстанции. Не я използвайте за претопляне на ястия.

Коя е безвредната пластмаса?

Бъдете извънредно деликатни при избора на пластмасови кутии за кухнята. Опасната пластмаса отделя бисфенол А, който оказва разрушаващо ендокринната система деяние и слага здравето ви на риск. Тя може да бъде канцерогенна. LDP и HDP са безвредни за предпазване на храна. Все отново избягвайте нагряване и в случай че е допустимо използвайте повече стъклени съдове.

Най-висококачествена пластмаса, която е безвредна за запазване на храна, артикули и приложимост в кухнята, е HDP.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР